LOVISA DE GEER

The World Citizen

8 paradishotell jag drömmer om i vinter

Turks and Caicos, Franska Polynesien, Maldiverna, Seychellerna eller Mauritius? Drömmen om paradiset finns faktiskt på riktigt. De här tio hotellen får i alla fall mig att drömma mig bort och vilja boka en resa direkt.

 

pc

 

Parrot Cay

 

På en liten paradisö i Turks and Caicos,  i Norra Karibien,  ligger omtalade Parrot Cay. Parrot Cay tillhöra COMO Hotels and Resorts. Rummen har alla en skön shabby chick-känsla och här checkar jag helst in ett Ocean Facing Room eller en Ocean Villa.  Som alla COMO Hotels är Parrot Cays hälsokoncept unikt, både i mat, sport och spa-väg. På Parrot Cays Shambhala Spa njuter jag av COMOs hemliga ingefärste och en 75 minuters deep tissue massage – givetvis efter ett yoga-pass med öns egen yogaguru  Michelle Van Lare. Dagarna spenderas med fördel på Parrot Cays privata strand som anses vara Turks and Caicos bästa. Segla, snorkla, paddle boarda eller bara njut. För njuta kan man verkligen göra här. Förresten bli inte förvånad om du springer in i Donna Karen eller Rolling Stones Keith Richards som båda har hus på ön. En tripp till Parrot Cay är enkelt att kombinera med en resa till Miami och New York.

 

14595743_624024711091848_5178265185147778372_n

 

North Island

 

Söker du en destination som är helt privat och avskild? Då är North Island i Seychellerna stället för dig! En tropisk ö omgiven av kritvita sandstränder och ofattbart turkost vatten. Checka in i en av North Islands 11 villor alla byggda i råmaterial såsom sten, trä och flätad vass. Allt för att ta största möjliga hänsyn till naturen något som står helt i fokus på North Island. Här finns alla vattensporter du kan drömma om men även härliga hajker och utflykter. Eftermiddagen spenderas med fördel på ön spa. Missa inte deras behandling Thalgo Polynesia Journey. Du hittar mig på West Beach Bar för middag innan jag hoppar in i min beach buggie för att långsamt rulla till min favorit-villa nämligen Nr 11. Om du lockas av North Island tycker jag även du ska spana in Fregate Private Island och nya Six Senses Zil Pasyon.

 

soneva-jani-2br_water_villa_1-710x430

 

Soneva Jani

 

Milslånga stränder, turkost vatten och oslagbar snorkling. Letar du efter den perfekta destinationen för total avkoppling? Då har du hittat hem. Maldiverna tar nämligen barfotalyxen till en helt ny nivå. Maldivernas största snackis i år är nykomlingen Soneva Jani. Ett eko-paradis som ligger i den mest turkosa lagun jag någonsin sett! Här tillbringar dagen på hotellets nya båt, Soneva in Aqua snorklandes  innan jag återvänder till ön för ett besök på spaet. Missa inte heller Soneva Janis utomhusbio. En annan sak jag älskar med Soneva Jani är att villorna är utrustade med egna vattenrutschbanor rakt ned i havet. Ett annat plus är att man kan öppna upp taket i villorna och somna under stjärnhimmel. Genialiskt, precis som hotellets motto; No news, no shoes.

 

aman

 

Amanera

Nyöppnade Amanera på Dominikanska Republiken tillhör Aman Hotels & Resorts. Hotellen med det där lilla extra. Amanera ligger på en upphöjd klippa med utsikt över stranden Playa Grande. Hotellet är omgivet av vatten, berg och djungel. Villorna är generösa och några är utrustade med en egen pool.  Här satsar jag på att lära mig att kitesurfa innan jag drar ut på en fisketur i hopp om att fånga kvällens middag som självklart serveras under stjärnhimmeln på stranden. Något som verkligen skiljer ut Amanera från andra Aman hotell är hotellets golfbana.  Amans gäster är ofta återkommande vilket skapar en känsla av att komma hem. Kanske kommer du, precis som jag, bli en Amanjunkie! Om du tycker om Amanera kan jag även rekommendera Amanyara på Turks and Caicos samt Amanpulo i Filippinerna.

murpol1dap14

Royal Palm 

När du checkar in på ikoniska Royal Palm på Mauritius kan du förvänta dig perfektion från början till slut! Oklanderlig service, fantastisk mat (där frukosten hör till min favorit) och öns vackraste strand. Här checkar jag  in i en nyrenoverad Ocean Suite för utsikten. Ta tennislektioner, spela golf, häng på stranden och utforska hotellets alla vattensporter eller checka in på Clarins Spa för härliga behandlingar. Royal Palm är verkligen något extra!

lucala

Laucala Island

Utanför Fiji ligger den privatägda ön Laucala Island. Laucala Island Resort ägs av Red Bulls Dietrich Mateschitz som strävar efter att göra ön helt självförsörjande. Naturligtvis kommer alla grönsaker och frukter från Luacalas egen odling och därav ändras hotellets meny varje dag.  Det bästa med Laucala Island är villorna som alla har en egen pool, utomhusdusch och butler (vad heter det på svenska). En rolig detalj är att Laucala är världens enda resort som faktiskt kan stoltsera med att erbjuda sina gäster en egen ubåt. Ja du läste rätt – hotellet har en egen ubåt. Laucala Island är verkligen som en egen värld – en värld man aldrig vill checka ut från.

 

brando

The Brando

Vem vill inte bo på Marlon Brandos ekovänliga paradisö The Brando i franska Polynesien!?  The Brando ligger på den helt privatägda atollen Tetiaroa. Checka in i en av The Brandos 35 härliga villor – alla vackert inredda med med egen pool och svårslagen utsikt. På The Brando ingår allt; från mat och vin  till spabehandlingar. Dessutom utrustas alla gäster vid incheckningen med en egen cykel, paddle board, kanot och snorkelutrustning. Vill du kan du nämligen ta dig runt bland öarna som en sann upptäcktsresande. Ett hållbart resort på en av världens vackraste platser – mer kan man väl inte drömma om?

song-saa

Song Saa

Kambodja har snabbt seglat upp som en populär spa och wellness-destination. Här hör Song Saa till mitt favorit hotell. Song Saa består av två öar som sammanbinds av en gångbro. Song Saas 27 villor är alla smakfullt inredda med generösa ytor och egen pool. Personligen älskar jag villorna som står på pålar i vattnet. På Song Saas prisbelönta spa unnar jag mig en Non-Surgical Face Treatment eller fot och benmassage efter den långa flygresan. Efter det kastar jag mig i vattnet och för en guidad snorkling tur. Song Saa är verkligen romantiskt! Vad du än gör så missa inte yogan i soluppgången. Glöm allt vad vardag och stress heter. När man checkat in på Song Saa så känns nämligen vardagen långt borta.

 

murarl1dae15

 

Foto: COMO Hotels & Resorts, North Island, Soneva Jani, Aman Hotels & Resorts, Beachcomber Hotels, Laucala Island, The Brando, Song Saa