Världens just nu fem bästa restauranger

Varje år listar CNN de mest hajpade restaurangnyheterna världen över. Från Los Angeles bästa sushi till Hong Kongs trevligaste fransos. Personligen har jag siktet inställt på följande fem hotspots 2017.

Jinjuu Mayfair, London

I Londons fashionabla stadsdel Mayfair närmare bestämt på 39 Albermarle Street ligger Jinjuu. På mästerkocken Judy Joos restaurang äter du stans godaste koreanska mat.

Missa inte: Jinjuu Carnitas Fries och Yook-Hwa

Sushi Ginza Onodera, Los Angeles

Äntligen öppnar Sushi Ginza Onodera i Los Angeles. Sushi Ginza Onodera är restaurangen som är känd för att dagligen flyga in färsk fisk från Japan. Här serveras sushi i världsklass. Men smakar det så kostar det ju som bekant. Räkna med

Missa inte: Sushi Ginza Onoderas omakase meny

Hilma, Stockholm

Inne på Generator Hostel vid Norra Bantorget i Stockholm hittar du Hilma. En bar och restaurang som känns sådär härligt internationellt. Här beställer jag in ett gäng med smårätter att dela. Mina favoriter? vårrullarna, tacosen och Hilmas sliders. Spara lite plats åt Hilmas churros.

Missa inte: att tatuera dig efter middagen.

12,000 Francs, Hong Kong

Närodlat och säsongsbetonat står i fokus på charmiga 12,000 Francs. Dessutom har de en av Hong Kongs bästa och mest prisvärda vinlistor.

Missa inte: det hembakta surdegsbrödet med inlagda grönsaker eller 12,000 Francs Black Cod.

Agern, New York

Kan ju inte bli annat än bra när en av grundarna av danska Noma, Claus Meyer, öppnar en restaurang i New York. Att Agern dessutom serverar skandinavisk mat gör det hela ännu härligare.

Missa inte: att boka bord i tid!

Foto: Agern, Hilma, 12,000 Francs, Sushi Ginza Onodera,Jinjuu Mayfair

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.