Världens 8 bästa hotellfrukostar

Visst finns det inget bättre sätt att börja dagen på än med en riktigt lyxigt hotellfrukost? Här listar jag mina 8 hotellfavoriter världen över – från Nutella French Toast i Hong Kong till Health Blast Superfood Bowl i Mexiko. Har du några härliga frukosttips? Maila mig gärna på lovisa@worldcitizen.se

Ellerman House – Kapstaden 

Missa inte: Jag drömmer dagligen om en vegetarisk och glutenfri Eggs Benedict på Kapstadens bästa hotell – Ellerman House. Att äta frukost på Ellerman House charmiga terrass och blicka ut över horisonten gör man inte i onödan.

Conservatorium Hotel – Amsterdam

Missa inte: Det krävs att du har gott om tid om du ska hinna äta dig igenom Conservatorium Hotels gedigna buffé. Glöm a la carte menyn och gå direkt till ”the ice table” där alla tänkbara godsaker väntar. Missa inte heller hotellets omtalade mango lassi och smarta to-go-snacks som du kan ha som energiboost under dagen.

Hotel Esencia – Tulum

Missa inte: Mexikanska klassikern Huevos Rancheros är ett måste på Hotel Esencia. Men vad du än gör så glöm inte att lämna lite plats för en French Toast med hemmagjord marmelad. Just det – för dig som vill börja dagen lite ”lättare” rekommenderar jag hotellets Health Blast Superfood Bowl där alla tänkbara nyttigheter har blandats ihop.

Hotel Bel Air – Los Angeles

Missa inte:Hotel Bel Air vill jag beställa hela menyn – dels för att det finns så mycket gott men även för att hotellets frukost bjuder på väldigt rolig spaning. Det här är stället för dig som gillar att synas och se. Mina favoriter här är många: Acai Bowl, hemmagjorda våfflor eller en egg white frittata.

Upper House – Hong Kong

Missa inte: förutom Hong Kongs bästa utsikt så bjuder Upper House restaurang – Café Gray Deluxe på stans bästa Quinoa Yoghurt Porridge som är toppad med passionsfrukt, banan och kokosnöt. Lova mig att du inte lämnar Upper House innan du testat deras Nutella-fyllda French Toast – det blir inte godare. Se till att boka hörnbordet som blickar ut över hela Hong Kong.

Casa Angelina – Praiano

Missa inte:  du behöver bara komma ihåg en sak när du slår dig ner för frukost på Casa Angelina – Martino. Mr. Martino är hotellets kaffekonnässör och hans kaffe är värt att åka till Praiano för – utöver hotellets härliga läge och frukostbuffé förstås. Se till att ha gott om tid och stor aptit – Casa Angelinas frukost är inget för dig med beslutsångest. Här är valen många och alldeles för goda för att slarva bort.

Bowery Hotel – New York

Missa inte: ingen New York vistelse är komplett utan en frukost på Bowery Hotels restaurang Gemma. På en solig dag sitter jag gärna på uteserveringen annars väljer jag en plats inne i den charmiga restaurangen. Här beställer jag en Eggs á la Gemma (Bowerys tolkning av en klassik benedict) men jag ser alltid till att lämna lite plats för deras omtalade Pane e Nutella och en mimosa – gjord på färsk apelsinjuice – för att fira att jag är i stan.

Aman Tokyo – Tokyo

Missa inte: En frukost på Aman Tokyo är inget för den höjdrädda men om du vill uppleva en klassisk japansk frukost med det lilla extra så är detta stället för dig. Här tillagas din frukost med sådan precision och finess att du knappt vill sätta pinnarna i den – om du gillar att starta dagen med rå fisk, sjögräs, rädisa och ris vill säga. Är du inte sugen på ”congee rice” (japanernas svar på gröt) och rå lax från Tsukiji fiskmarknad så finns det gott om andra alternativ på menyn. Se till att boka ett bord vid fönstret för stans tuffaste utsikt.

För fler resetips kan du följa mig på Instagram @lovisa_degeer och även på Facebook @ lovisadegeerworldcitzien 

Foto: Casa Angelina, Bowery Hotel, Aman, Upper House, Hotel Bel Air, Esencia & privat

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.