Världens 5 snyggaste modehotell

Chanel, Ralph Lauren eller Diane von Furstenberg – nu kan du välja att checka in på hotellen som matchar just din stil. Här listar jag fem av de mest fashionabla hotellupplevelserna just nu.

Chict hos Chanel

Sophia Loren, Ernest Hemingway och Audrey Hepburn är bara några av stjärnorna som bott på det legendariska lyxhotellet Hôtel Ritz i Paris. En av hotellets mest kända gäster var Coco Chanel och på nyrenoverade Ritz Paris kan du numera checka in i modeikonens egendesignade svit. Coco bodde nämligen själv på hotellet i 34 år. I den 180 kvadratmeter stora och flärdfullt inredda sviten finns bilder och fotografier från Coco Chanels egen samling. Missa inte heller att besöka hotellets spa, givetvis även det signerat Chanel. ”The Ritz is my home” sa Coco Chanel. Jag förstår henne. Ritz Paris vill man aldrig checka ut från!

Adress: 5 Place Vendôme, Paris

Fantastiskt à la Furstenberg 

Är du ett fan av Diane von Furstenberg? Då ska du spana in hennes senaste skapelse på paradisön One & Only Hayman Island i Australien. Här checkar du in i en våning inredd med de starka färger och lekfulla mönster som är kännetecknande för den amerikanska modedesignern. Vill du inte resa fullt så långt bort rekommenderar jag att boka den Diane von Furstenberg-designade ”Grand Piano Suite” på ikoniska hotellet Claridges i London.

Adress: Hayman Island, Australien

Karibisk drömresort 

Round Hill Hotel & Villas på Jamaica beskrivas bäst som en karibisk dröm designad av ingen mindre än Ralph Lauren. Resorten Round Hill är precis sådär härligt lågmäld och avslappnad som man drömmer om. Rummen är fyllda av snygga detaljer från Ralph Laurens hemkollektion och det är ingen slump att designern själv har egen villa på Round Hill. Utöver sin schyssta inredning har Round Hill precis allt man kan önska sig i mat-, aktivitets- och spa-väg. Och havsutsikten från Pineapple House Villa är svårslagen. Barfotalyx när det är som bäst! Innan du checkar ut från Round Hill bör du ha provat deras variant på den klassiska jamaicanska kycklingrätten ”jerk chicken”.

Adress: John Pringle Drive, Montego Bay, Jamaica

Lyxig oas i London

Bulgari Hotel i Londons Knightsbridge är precis lika lyxigt som det låter. Utöver sitt oslagbara läge bjuder Bulgari Hotell på snygg inredning, oslagbar service och oerhört generösa rum för att vara ett storstadshotell. Här är det tidlös elegans som gäller, och de härliga badrummen ger hotellet ett extra plus i kanten. Personligen kan jag inte få nog av deras fantastiska pool och spa – en oas i det annars så stimmiga London.

Adress: 171 Knightsbridge, London

Moderiktigt i Macao

Kan det bli mer fashion än att bo i ett dubbelrum signerat Karl Lagerfeld? Snart kan drömmen bli verklighet i kinesiska Macao. Chanelhotellet, som är en del av lyxiga Lisboa Palace, planeras öppna under 2017 och har 270 rum designade av Karl Lagerfeld.

Adress: 2 Av. de Lisboa, Macao

Foto: Ritz Paris, One & Only Hayman Island, Round Hill, Bulgari Hotels, Karl Lagerfeld

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.