Vårens bästa New York tips

På jakt efter vårens bästa New York tips? Då ska du spana in min lista på restaurangerna, hotellen och barerna du inte får missa just nu. Här tipsar jag om det bästa och det senaste i världens härligaste stad.

Checka in: Baccarat Hotel

Extravaganta Baccarat Hotel ligger mitt på Femte avenyn och har förutom sitt läge New Yorks snyggaste rum, ett underbart Spa de la Mer och en populär bar. Men om du precis som jag även gillar Brooklyn så ska du kolla in nyöppnade hotellet 1 Brooklyn Bridge (från 1 Hotels). Snyggt, trendigt och med stans bästa takterrass.

Adress: Baccarat Hotel – 28 W 53rd St, 1 Hotel Brooklyn – 60 Furman St, Brooklyn

Frukost: by Chloe

En av New Yorks största snackisar är trevliga by Chloe: ett paradis för dig som gillar hälsosamma vegetariska måltider med det lilla extra. Mig hittar ni på mästerkocken Chloe Coscarellis restaurang på Bleecker Street med en AB&B Toast och en Junkie-juice i högsta hugg. by Chloes Quinoa hash Browns går inte heller av för hackor!

Adress: 185 Bleecker Street

Kultur: Whitney Museum

Whitney Museum är världens största museum för samtida konst och ett måste att besöka när du är i New York. När du ändå är i området så se även till att strosa på berömda The High Line.

Adress: 99 Gansevoort St

Lunch: Sant Ambroeus

New York kryllar av bra lunchrestauranger och mina tre favoriter just nu är inte nya men fortfarande bland de bästa. På Lafayette Street i Soho ligger italienska Sant Ambroeus. Här är det snudd på oundvikligt att inte springa in i modebranschens hetaste namn och New Yorks kändiselit. Beställ deras Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino (om du inte är rädd för vitlök!) men se även till att lämna plats för en Sant Ambroeus French Toast. En annan av mina lunchfavoriter är Five Leaves i Brooklyn. Väntan på bord kan vara lång, men deras Five Leaves Burger är värd det! New Yorks godaste lobster roll hittar du på legendariska Mary’s Fish Camp.

Adress: Sant Ambroeus – 265 Lafayette St, Five Leaves – 18 Bedford Ave, Brooklyn, Mary’s Fish Camp – 64 Charles Street

Middag: Chinese Tuxedo 

På 5 Doyers Street mitt i New Yorks China Town hittar du stans just nu största snackis nämligen Chinese Tuxedo. Förutom den härliga stämningen så älskar jag den nytänkande menyn! Här beställer jag in ett gäng med olika rätter till bordet. Mina favoriter? Tuxedo Dumplings, Baby Bass with Ginger och Spicy Smashed Cucumbers. Är du sugen på en drink efteråt så smit runt hörnet till speakeasy-baren Apotheke. För dig som uppskattar det franska köket kan jag tipsa om att du just nu äter New Yorks godaste sjötunga på Daniel Rose hajpade restaurang Le Coucou.

Adress: Chinese Tuxedo –  5 Doyers St, Apotheke – 9 Doyers St, Le Coucou – 138 Lafayette St

Party on Wayne – Casablanca

Äntligen har nattklubbskungen Paul Sevigny öppnat upp sin efterlängtade klubb Paul’s Casablanca på Spring Street. Det här är klubben New York har väntat på länge! Om du inte kan få nog av fest så kan jag även rekommendera The Blond på 11 Howard Hotel. Här kan du räkna med att bardisk-trängas med celebriteter som Hailey Baldwin och designern Calvin Klein. Dessutom spelar stans bästa DJ:s en skön blandning av r’n’b och hits.

Adress: 305 Spring Street

För fler tips! Följ mig på instagram @ lovisa_degeer 

Foto: Whitney Museum, Baccarat Hotel,Chinese Tuxedo

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.