Två heta restaurangtips i New York

New York kryllar av bra restauranger och det här är mina två favoriter just nu.

Le Turtle

Skaparna av populära restaurangen Freemans har gjort det igen! I hörnet av Chrystie och Rivington Street på Lower East Side ligger omtalade fransosen Le Turtle. Det här restaurangen för dig som gillar hög musik, franskinspirerad mat och rolig spaning. Personligen kan jag inte få nog av Le Turtles Hamachi Tartare och deras Spaghetti Carbonara med extra pecorino som jag älskar. För dig som riktigt vill slå på stort har jag bara en sak att säga; grillad hummer med kombu-smör. Ett hett tips är att de nu även är öppna för brunch på lördagar och söndagar.

Adress: 177 Chrystie St, New York

Chinese Tuxedo

På 5 Doyers Street mitt i New Yorks China Town hittar du stans just nu största snackis nämligen Chinese Tuxedo. Förutom den härliga stämningen så älskar jag den nytänkande menyn! Här beställer jag in ett gäng med olika rätter till bordet. Mina favoriter? Tuxedo Dumplings, Baby Bass with Ginger och Spicy Smashed Cucumbers.

Adress: Chinese Tuxedo –  5 Doyers St, Apotheke – 9 Doyers St, Le Coucou – 138 Lafayette St

Foto: Le Turtle, Chinese Tuxedo

 

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.