Tio fantastiska skidhotell jag checkar in på i vinter

Äntligen får jag hoppa i mina Elevenate-skidkläder, spänna på mig mina DPS skidor, packa lavinryggsäcken och sätta på mig POC-hjälmen. Skidsäsongen 2018 är igång! Här listar jag tio fantastiska skidhotell jag drömmer om att få checka in på i vinter.

Four Seasons Megève – året snackis i charmiga Megève

Megève anses vara en av världens mest exklusiva skidorter. Inte undra på att Four Seasons första hotell i Alperna öppnas just precis där. Hotellet är precis lika påkostat och genomtänkt som du kan tänka dig. Pierre-Yves Rochon står för inredningen (mannen bakom Peninsula Shanghai och Savoy London) och den fantastiska konsten är lånad från familjen Rotchilds privata gömmor. Gourmetrestaurangen rattas av ingen mindre än Julien Gatillon och hotellet erbjuder även sina gäster ett spa så stort att det är lätt att gå vilse. I Megève kan du räkna med välgroomade pister och charmiga backrestauranger. Byn andas verkligen diskret lyx där långa luncher i solen prioriteras framför svettiga underställ.

Missa inte: Efter några sköna manchesteråk hittar ni mig hittar ni i solen på L’Alpettes terrass. Just det! Lämna inte Megève innan du har ätit minst en sushimiddag på Kaito, fönstershoppat på A.Allard och njutit av maten på Le Hibou Blanc.

Omnia Zermatt – Designhotellet i berget

Det är något visst med Zermatt. Skidåkningen, hotellen, restaurangerna och stämningen (och avsaknaden av bilar) i byn gör Zermatt till en kronjuvel bland alporterna. Här checkar jag in på The Omnia, ett unikt designhotell insprängt i berget mitt i Zermatt. Rummen på The Omnia är snyggt inredda och väldigt generös men det bästa av allt på det här hotellet är utsikten. Lyckligtvis är alla rum utrustade med en egen balkong där jag gärna hänger i timmar!

Missa inte: bästa lunchen i backen serveras du på Zum See. Min beställning? En Croûte au Fromage ”Zum See” såklart.

The Chandolin Boutique Hotel – nykomling på hög höjd

Nyöppnade The Chandolin Boutique Hotel är precis sådär alpigt och mysigt som man drömmer om. I hotellets 25 rum, som alla blickar utöver bergen, blandas mörkt vackert trä med naturens finaste sten. Efter en lång dag i eller utanför pisten rekommenderar jag dig att smyga ner till hotellets underbara Altitude Wellness Spa för lite avkoppling.

Missa inte: The Chandolin har en restaurang som specialiserar sig på fondue. Ja, du läste rätt – fondue. I anslutning till restaurangen ligger hotellets vinkällare där du har över 400 vinare att välja bland. Personligen rekommenderar jag en Williamine efter din fondue. Det ska va’ gôtt å leva.

The Hotel Talisa Vail – nykomling i USAs chickaste skidresort

Vem drömmer inte om att få åka skidor i USA? Just nu har jag siktet instället på chicka Vail och nyöppnade Hotel Talisa. Snygga rum, ski in – ski out läge och ett spa med utsikt över bergen. Vail bjuder inte bara på fantastisk skidåkning utan även restauranger och shopping i världsklass.

Missa inte: En öl på Garfinkles, en goulash på Alpenrose, ett pitstop på charmiga Pepi´s, middag på legendariska Sweet Basil eller hippa Mountain Standard.

W Verbier – Fantastisk massage och byns bästa utsikt

Med Verbiers bästa ski in/ski out-läge har W Verbier snabbt blivit ett av byns mest populära hotell. W Verbier sticker ut i det annars så traditionella Verbier. Rummen är generösa, moderna och har en oslagbar utsikt över hela dalen. Innan du checkar ut måste du besöka W Verbiers omtalade AWAY Spa. Här unnar jag mig en helkroppsmassage och en ansiktsbehandling med lyxiga La Prairie-produkter.

Missa inte: Verbier är fyllt av måsten. Lunch äter jag på Chez Dany som i år har fått ett rejält ansiktslyft. Här dricker jag Fendant och äter ostfondue på terrassen innan jag går ner till den nyöppnade afterskin. Just det! Glöm inte att knacka på den gömda bageri-luckan, hos Boulangerie Michellod, på väg hem från Farm Club. Här hittar du nämligen byns godaste nattamat i form av nybakade croissanter!

The Little Nell – För dig som vill se och synas i Aspen

The Little Nell är det enda skidhotellet i Aspen där du kommer direkt ut till pisten. Det här är hotellet för dig som gillar att se och synas – och är en favorit bland kändisar och Aspens it-gäng. Utöver ett bra läge och charmiga rum har Little Nell Aspens bästa afterski. Nytt för i år är att gästerna erbjuds skidåkning i månskenet. Oerhört romantiskt!

Missa inte: Lunchen på fantastiska Cloud Nine är ett måste! Den här lunchrestaurangen har precis allt och lite till. Stämningen, maten och sällskapet hittar du ingen annanstans.

Badrutt’s Palace – Superchict i St. Moritz

St. Moritz är en elegant och superchic skiddestination – och femstjärniga hotellet Badrutt’s Palace likaså. Förutom sin gedigna gästlista och fashionabla rum har det ikoniska hotellet även Alpernas bästa spa. Palace Wellness afterski-massage är nästan en lika härlig upplevelse som att ligga och (fin)plaska i hotellpoolen. Här kan vi tala om utsikt!

Missa inte: Mig hittar ni på El Paradiso eller ikoniska nattklubben Dracula Club.

Safety first! 

Tips nummer 10 har inget med hotell att göra utan skidsäkerhet. Glöm inte att alltid bära ABS-ryggsäck, hjälm, spade, sond och sändare om du har planer på att åka utanför pisten. Mitt bästa tips inför skidresan är skidbibeln – Free Skiing, How to adapt to the mountain av bergsguiden Jimmy Odén.

För fler restips följ mig på Instagram @lovisa_degeer 

Foto: Four Seasons, Tree Hotel, The Hotel Talisa, W Verbier,Little Nell,Badrutt’s Palace,Hotel Barriere Les Neiges, The Omnia

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.