Stockholms bästa uteserveringar

Stockholm är fullt av härliga uteserveringar. Här listar jag fem gömda favoriter.

 Lydmar Hotel

Lydmars uteservering bjuder på Stockholms bästa afterwork. Eftermiddagssolen – som glittrar flirtigt i vattnet utanför Blasieholmen – räcker långt in på kvällen. Om somrarna uppträder artister som höjer stämningen. En flaska rosé, lite snacks och dela lite smårätter – och ni har den perfekta starten på kvällen.

Adress: Södra Blasieholmshamnen 2,

 Urban Deli 

En park på ett tak. Urban Delis terrass högst upp på Sveavägen har en av stans mest slående utsikter. Här trängs bland annat stans entreprenörselit och du kan behöva köa en liten, liten stund. Men det är värt det. I år har man utökat med nya barer, varav en i ett glashus. Solsken är alltså inte längre en förutsättning för att ta en öl eller drink på Takpark.

Adress: Sveavägen 44

 Ljunggrens takterrass         

En gömd liten pärla på söders höjder. Intimt, bra musik och goda cocktails. Är du hungrig finns restaurangens fantastiska sushi att beställa. Prova deras spicy tuna roll, Stockholms bästa. Husen som omgärdar uteplatsen gör den en liten oas på Götgatan. Ofta riktigt bra dj:s som höjer atmosfären.

Adress: Götgatan 36

Dramatenterrassen

Läget, läget, läget. Inget slår Dramatenterrassen när det kommer till läge. Ligger nästan lite hemligt men med en häpnadsväckande vy över Nybroviken och Raoul Wallenbergs torg. Dagens lunch är ett utmärkt alternativ men framför allt tycker jag att du ska unna dig något svalkande i eftermiddagssolen

Adress: Nybroplan,

  Strömterrassen

En av stans mest underskattade lägen. Ett riktigt vattenhål om somrarna, med en av Stockholms bästa utsikter från Kungliga Operan. Njut av grillad hummer och ett kallt glas vitt, eller hamburgaren som också är supergod. Framåt sena kvällar på fredagar och lördagar hålls det sommarklubb.

Adress: Kungliga Operan, Strömgatan 14

Foto: Lydmar, Dramatenterrassen, Ljunggrens, Strömterrassen, Urban Deli

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.