Spännande krognyheter i Stockholm

 

Tycker du det är lika kul som jag att testa nya restauranger? Höstens krognyheter i Stockholm är många. Här har jag listat de fem mest spännande restaurangerna just nu.

 

img_9034

 

Restaurang Bardot

 

Äntligen! Idag öppnas dörrarna till Stockholms största krogsnackis – nämligen Restaurang Bardot på Ingmar Bergmans gata. Självklart har jag redan varit där och spanat. Inredningen ger vardagsrumskänsla och inspiration är hämtad från Hôtel Costes i Paris och The Polo Bar i New York. Några måsten på menyn är halstrade pilgrimsmusslor med carpaccio på yellowtail och lammracks med mynta, chimichurri och zucchini-fritters. För dig som gillar att se och synas är det borden i ”svängen” som gäller. Med proffsiga Helena Ungh som restaurangchef lär Bardot bli en storsuccé.

 

Adress: Ingmar Bergmans gata 2

 

adamalbin

 

Adam/Albin och Tvätteriet

 

”Fantastisk mat behöver inte vara komplicerad. Bara orimligt god” enligt superhajpade kockduon Adam/Albin. Och det är precis vad maten är. Orimligt god. Slå dig ner vid restaurangens ”community table” och njut av en femrättersmeny du sent kommer att glömma. Missa inte heller Adam/Albins populära lunchrestaurang vägg i vägg, Tvätteriet.

 

Adress: Rådmansgatan 16

 

kasai

 

Kasai

 

På Linnégatan 18 ligger nyöppnade Kasai, Stockholms första japanska dinner club. Restaurangen är nytänkande, bjuder på härlig stämning och fantastiskt god mat. Missa inte deras omtalade (och beroendeframkallande) brysselkål. Även Kasais spicy creamy tempura shrimp och crispy rice är värda en omväg. Ett hett tips är att boka bord i lounge-delen som alltid gästas av en DJ. För dig som har siktet inställt på en helkväll i Stockholm har jag bara en sak att säga: Kasai Espresso Martini.

 

Adress: Linnégatan 18

 

cafenizza

 

Café Nizza

 

Gillar du populära Babette i Vasastan? Då måste du testa Babettes nyöppnade syskonkrog på Söder, Café Nizza. En fransk kvarterskrog där kockarna bestämmer vad du får på tallriken. Som gäst får du alltså veta vad som serveras först efter att du har slagit dig ner vid bordet. Än så länge har jag aldrig blivit besviken. Vill du välja mat själv är det drop-in-platserna i baren som gäller. Café Nizza är litet, trångt och trendigt – fast med en avslappnad stämning.

 

Adress: Åsögatan 171

 

ling-long

 

Ling Long

 

I Story Hotels lokaler på Riddargatan hittar du Asien-influerade restaurangen Ling Long. Restaurangen är lika populär för lunch som middag. En spännande nyhet är att Ling Longs lunchmeny sedan en tid tillbaka är helt vegansk. Där beställer jag Papaya Summer Rolls och Oumph! Buns. På kvällen växlar Ling Long upp både meny och tempo och lockar till sig festglada Stockholmsprofiler.

 

Adress: Riddargatan 6

 

14212820_1130856633655673_177422086457602143_n

Foto: Restaurang Bardot,Adam/Albin, Kasai, Café Nizza, Ling Long

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.