Sommarens hetaste resmål

Sitter du och letar efter sommarens resa? Här listar jag både gamla favoriter och sommarens hetaste nykomlingar.

Englands bäst bevarade hemlighet

Nu ska jag dela med mig av ett av de tuffast resmålen jag någonsin har besökt! Scillyöarna – Englands bäst bevarade hemlighet! Bara några timmar från London ligger öriket Isles of Scilly (Scillyöarna). De fem bebodda öarna, St Martin’s, Tresco, Bryher, St Agnes och St Mary’s är alla omgivna av azurblå laguner, kritvita sandstränder och en unik natur. Scillyöarna har ett närmast subtropiskt klimat och är så nära ett orört paradis man kan komma. Ett paradis där stress och wifi (knappt) existerar. Missa inte att besöka Abbey Gardens och charmiga Sea Garden Cottages på ön Tresco.

Ett portugisiska smultronställe 

Sommarens verkliga uppstickare är Portugal där det absolut trendigaste stoppet under sommarmånaderna är Comporta. Många skulle säga att Comporta påminner om Ibiza, Montauk eller St Tropez. Men det man framförallt kan likna detta portugisiska smultronställe med är José Ignacio i Uruguay. Här checkar jag gärna in på Sublime Comporta innan jag strosar ner för lunch på charmiga Sal Comporta eller O Dinis, Grandola för lite färska skaldjur.

Kontrasternas ö 

Korsika är kontrasternas ö. Kombinationen av berg, vita stränder och tidlösa byar gör ön extremt vacker. Dessutom är Korsika än så länge relativt oupptäckt. På Korsika finns något för alla. För dig som vill unna dig det lilla extra kan jag rekommendera  att checka in på Domaine de Murtoli. Här bor man i renoverade gamla stenhus som tagna ur ett inredningsreportage. På Domaine de Murtoli är dagarna fyllda av aktiviteter (för den som vill) och är du en golfälskare är detta himmelriket. Personligen älskar jag hotellets restaurang The Beach vid vattnet för att inte tala om middagsrestaurangen, Restaurang La Grotte, som precis som namnet antyder ligger inuti en grotta. Domaine de Murtoli är verkligen något alldeles speciellt och går inte att jämföra med något annat.

Hippa Hamptons

Visste du att även New York omges av vita stränder? Main Beach, Flying Point Beach, Gibson Beach och Indian Wells Beach är några av mina favoriter i hippa Hamptons. Checkar in gör du på svenskägda c/o The Maidstone. För avslappnat surfhäng och Hamptons bästa lobster rolls är det Montauk som gäller. Lämna inte detta hipstermecka innan du beställt The Hot Lobster Roll och en Raspberry Colada på legendariska restaurangen Lobster Roll.

Chickaste platsen  i övärlden

Grekland är ett underbart resmål med många öar att upptäcka. Min favoritö? Mykonos! Mykonos lockar jetsetare och kändisar från hela världen. Ön har fantastiska stränder, restauranger i världsklass och ett trendigt uteliv. Men precis som Ibiza har Mykonos en lugnare sida också. Mig hittar ni i eftermiddagssolen på Skorpios innan jag tar moppen tillbaka till mitt favorithotell Santa Marina. Ett lika härligt men mer plånboksvänligt boendealternativ som jag kan tipsa om är boutiquehotellet Harmony.

Magiska Mallorca

Mallorca har allt och lite till! Hit återvänder jag för guacamolen på Patron Lunares , rummen på Cap Rocat och snorklingen vid Cala Deía.

Charmiga Positano 

Amalfikusten benämns ofta som en av världens vackraste kuststräckor och vem är jag att säga emot? Checka in på Il San Pietro eller Ca’ P’a Casa Privata. Njut av de härliga lunchrestaurangerna på hotellet eller ta en båt till en närliggande restaurang. Missa inte att boka minst en middag på charmiga Chez Black i hamnen. För dig som vill ha en helkväll så ska du styra kosan mot The Cave/Music on the Rocks. Vad du än gör så glöm inte bekväma skor!

Medelhavets pärla

En kort båtfärd från Positano hittar du Capri. Ön som är alla kändisars absoluta favorit och jag förstår varför. Sagolikt vackert, charmigt, personligt och med hotell och restauranger som får en att tappa andan. Här checkar jag in på J.K Place Capri. J.K Place Capri är hotellet du egentligen vill vara incheckad på året om – det har nämligen allt och lite till. Lunch äter jag på underbara La Fontelina. Räkna med mycket rosé och en romantisk båtfärd tillbaka i solnedgången.

Borta bra men hemma bäst

Borta bra men hemma bäst! Jag älskar att resa inrikes. Sverige är en fantastisk destination och som bäst på sommaren. Ta skärgårdsbåten ut till Sandhamn eller njut av underbara Gotland. Min favoritdestination i sommar är kargt och klippigt. I min värld finns det nämligen inget som slår B(v)ästkusten och världens underbaraste ö, Marstrand. Vilka är dina sommarfavoriter – tipsa mig gärna på lovisa@worldcitizen.se

För fler tips! Följ mig på instagram @ lovisa_degeer 

Foto: Cap Rocat, c/o Maidstoen, Murtoli,Sublime Comporta,Isles of Scilly, J.K Place

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.