Sju tips till dig som drömmer om att möta våren i Paris

Just nu kan jag inte få nog av avokadorsmörgåsarna och granolan på charmiga Muscovado. Bäst av allt? Här serveras frukost mellan 8-18 på kvällen. Drömmigt!

På jakt efter en hälsosam lunchrestaurang med rolig spaning? Då ska du bege dig till Wild and the Moon i hjärtat av Marais. Miss inte deras acai bowls. Ett annat härligt och hälsosamt tips är lunchen på modelltäta Le Café Pinson.

Hotellalternativen i Paris är många. Vill du slå på stort finns det nog inget mer parisikt än att checka in på nyrenoverade Ritz Paris. En av hotellets mest kända gäster var Coco Chanel och på nyrenoverade Ritz Paris kan du numera checka in i modeikonens egendesignade svit. Coco bodde nämligen själv på hotellet i 34 år. I den 180 kvadratmeter stora och flärdfullt inredda sviten finns bilder och fotografier från Coco Chanels egen samling. Missa inte heller att besöka hotellets spa, givetvis även det signerat Chanel. ”The Ritz is my home” sa Coco Chanel. Jag förstår henne. Ritz Paris vill man aldrig checka ut från! Men smakar det så kostar det såklart. Ett mer plånboksvänligt alternativ som jag varmt rekommendersar är nyöppnade Le Saint eller charmiga Jules & Jim i Marais.

För dig som är konstintresserad har jag bara en sak att säga; Fondation Louis Vuitton. Fantastique.

Att bara välja ett middagsalternativ i Paris är snudd på omöjligt. Mig hittar ni på LouLou för den roliga spaningen, Daroco för burratan, Clown Bar för stämningen och Matignon för festen.

Foto: Daroco, Clown Bar, Ritz Paris, Fondation Louis Vuitton, Café Pinson

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.