Paradishotellen jag drömmer om att få checka in på

Min lista med hotell som jag drömmer om att få besöka är fortfarande lång. Här är mina 3 drömdestinationer just nu. Vilka hotell har du på din önskelista?

Mnemba Island: barfotalyx i paradiset

En kort båtresa från Zanzibar ligger öparadiset Mnemba Island Lodge. Här är det total avkoppling och en hel del snorkling som gäller. Mnemba Island Lodge är en del av en atoll: en ringformad ö med skyddande korallrev och omgivande vit korallsand. Lodgen har tio hus, kallade ”bandas”, som är vackert inredda och har svårslagen utsikt. Mnemba Island är känt för sin otroliga snorkling och dykning som du med fördel upplever i sällskap av hotellets dykinstruktör eller med ett gäng vilda delfiner. Snorkla, simma, paddla eller dyk. Men framförallt: njut och gör absolut ingenting alls. Tala om tropisk romantik.

 Jade Mountain Lodge: sov under bar himmel

Vulkanön Saint Lucia är en karibisk dröm. Här checkar jag in på Jade Mountain Lodge – ett hotell som har allt: otrolig arkitektur, panoramautsikt över Karibien och boende som du sent kommer att glömma. Rummen har öppen planlösning med endast tre väggar så gränsen mellan inomhus och utomhus suddas ut. Dessutom kan du njuta av din egen infinitypool med utsikt över öns vulkaniska klippformationer. Hotellets högsta punkt, The Terrace Bar, är även dess bästa. Här njuter du av en romdrink i solnedgången till tonerna av livejazz. Glöm inte att packa öronproppar om du är ljudkänslig – du sover trots allt under bar himmel. Innan du lämnar Saint Lucia får du inte missa Sulphur Springs, världens enda ”drive in”-vulkaner.

 Nihi Suma Island: rid barbacka på stranden

Från början byggdes Nihi Sumba Island fd Nihiwatu som en enkel surflodge med visionen att bevara den unika kulturen på ön Sumba, strax öster om Bali. Sumba erbjuder surfing, fiske och äventyr i världsklass. Nihiwatu håller hög standard, men har skalat bort all form av krystad lyx. Skor förekommer knappt och shorts är att föredra. Missa inte hotellets smakrika papaya-soppa eller att rida barbacka på stranden.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.