Hetaste adresserna i New York

img_3435

Skaffa poäng att shoppa, resa eller äta för!

Om du är American Express-kortmedlem eller känner någon som är det, kan du bjuda in dem och tjäna poäng som motsvarar tusentals kronor att resa eller shoppa för. Just nu får du dessutom 25% extra för varje godkänd vän. Dessutom är det enklare än någonsin att använda poängen i Amex nya app. Jag bjöd in två kompisar och fick en massa poäng. Vad jag har unnat mig? Oförglömliga restaurangbesök i New York. Här är de hetaste adresserna just nu.

1hotel

Ekovänligt vid Central Park

Ett stenkast från Fifth Avenue och Central Park ligger relativt nyöppnade 1 Hotel Central Park. Ett hotell som med sin ekologiska inriktning är helt rätt i tiden. 1 Hotel Central Park är en avkopplande grön oas i det annars ganska hetsiga New York. Här checkar jag in i ett Park King-rum som vetter ut mot parken. Missa inte att besöka deras omskrivna hotellrestaurang, Jams, där mästerkocken Jonathan Waxman skapar närodlade superrätter enligt filosofin ”farm-to-fork”.

1471 Ludlow Hotel

Hippa Lower East Side

Lower East Side är glödhett! Här checkar jag helst in på moderiktiga Ludlow Hotel, känt för sin snygga design och den populära restaurangen Dirty French. Men det jag framförallt gillar med Ludlow är läget. Här bor du mitt i smeten i New Yorks downtown. Och som om det inte vore nog bjuder hotellets takterrass på en av stans mäktigaste utsikter. Även om du inte bor här är det nästan ett måste att äta minst en Tuna Tartare på Dirty French.

bm

Frukostfavorit mitt i East Village

En av New Yorks största snackisar är The Bowery Market: en matmarknad i hörnet av Bowery och E 3rd Street. Här kan du välja och vraka bland några av mina favoritrestauranger – som Alidoro, Pulqueria och Champion Coffee. Mig hittar ni med en avokadosmörgås och en Goddess of Green-juice utanför The Butcher’s Daughter.

pn

Pink as f*ck

Älskar du rosa? Då är nyöppnade Pietro Nolita stället för dig. Hela restaurangen (inklusive delar av maten) är nämligen rosa. Hit går stans fashionistas och it-gäng när de vill ha hälsosam och god italiensk mat. Vill du vara riktigt inne ska du lägga vantarna på Pietro Nolitas t-shirts med texten Pink as F*ck på ryggen. I den kommer du garanterat få vip-behandling i New York-vimlet.

unspecified

Mest eftertraktade bordet i stan

Mästerkocken Daniel Rose restaurang Le Coucou har snabbt seglat upp som New Yorks mest efterfrågade lunch- och middagsrestaurang. Menyn är franskinspirerad, och senast njöt jag av hummersallad och den otroligt goda sjötungan. Men – se till att lämna plats för chokladmoussen.

fullsizerender

Stans hetaste blondin

The hottest ticket in town? Baren på 11 Howard Hotel, The Blond. Här kan du räkna med att bardisk-trängas med celebriteter som rapparen Tyga och designern Calvin Klein. Dessutom spelar stans bästa DJ:s en skön blandning av r’n’b och hits. Missa inte den coola neonskylten från Dan Attoe.

img_1024

Foto: 1 Hotel Central Park, Pietro Nolita, Le Coucou, Ludlow Hotel (Annie Schlechter)

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.