Mina Soho House-favoriter världen över

Nyligen öppnades portarna till världens just nu största hotellsnackis. Londonbaserade Soho House och New Yorks Sydell Group (ägare till The Nomad och The Line) har skapat The Ned i London. Häng med mig när jag spanar in the Ned och listar mina andra Soho House-favoriter.

Soho House är en exklusiv kombination av medlemsklubb och hotellkedja som startades i London av Nick Jones. Idag har Soho House filialer i bland annat New York, Barcelona, Istanbul, Toronto och Miami. Deras senaste hotelltillskott The Ned andas exklusivitet, kreativitet och vintage. Hotellet i Midland Banks gamla högkvarter, beläget mellan Bank och St Paul, för snarare tankarna till en Charles Dickens-saga än till livsstilsorienterade jetsetresenärer.

Det femstjärniga hotellet – 252 rum, nio restauranger och en privat medlemsklubb – har tagit tillvara på finansarvet. Bankvalv har renoverats till bar, reception, där tjänstemän i hatt och portfölj tidigare köat med lönecheckar, har byggs om till jazzscen och den stora entréhallen – komplett med 92 afrikanska ädelstenspelare – har designats till matmarknad.

Utöver The Neds inredning så är det den privata medlemsklubben Ned’s Club som fångar mitt intresse. Klubben, som är tillgänglig för medlemmar och hotellgäster, har en takterrass med pool, restaurang och 360-graders utsikt över hela London. Missa inte heller att besöka bankvalvet beläget två våningar under jord. Valvet som är mest känt från James Bond rullen Goldfinger är numera omgjort till cocktailbar.

För dig som inte bara vill äta och dricka finns givetvis ett fulländat gym och en spa-avdelning på hotellet. Ned’s Club Relax har en 20 meter lång inomhuspool, hamam, bastu, ångbastu, ett Cowshed Spa, relaxavdelning och en juicebar.

Det blir inte hetare i London just nu. The Ned är ett givet hotellval när jag sätter mig på planet till London på fredag. Spana in mina andra Soho House-favoriter nedan.

Soho Beach House, Miami

På Soho Beach House i Miami behöver du inte vara medlem för att få bo i något av de 50 rummen, som är inredda med sydamerikanskt temperament. Andra fördelar med hotellet: kubansk kaffebar, populär hotellpool hotellrestaurangen Ceccocis. Liksom systerkrogarna i London och Los Angeles serveras här utsökt venetiansk mat i en snyggt tillbakalutad miljö. Jazzbrunchen på söndagar rekommenderas. Ligger i bottenvåningen på Soho Beach house.

Soho House Berlin

Välkommen till Soho House i stadsdelen Mitte i Berlin. En lyxig kombination av medlemsklubb och hotell där Berlins hippaste nattklubbsprofiler dricker korianderkryddade tequiladrinkar tillsammans med filmpremiärsgästande Hollywoodkändisar som Jennifer Lawrence, George Clooney och Emma Stone. Är man inte medlem i Soho House finns det bara ett sätt att komma in på Torstrasse 1  – att bo i något av hotellets 65 smakfullt inredda rum. Italiensk-amerikansk bistro, topputrustat spa, livlig bar och egen biograf är några av hotellets faciliteter, men höjdpunkten är den stora takterrassen med pool och utsikt över Fernsehturm.

Soho Farmhouse, Cotswolds

Cotswolds är allt som jag älskar med den engelska landsbygden: halmtakstorp, gäss flanerande över bygatan och åldrade herrar med pint och tweedkeps som spelar tipsextra på den lokala puben. Nu slår medlemsklubben Soho House upp portarna till sin första adress i grannskapet: Soho Farmhouse. På inredningsfronten får man precis vad man väntat sig: exponerade takbjälkar, fristående kopparbadkar, knarrande lädersoffor och slipade trägolv. Bland boendealternativen hittar man en bondgård med sju sovrum, ett cottage på tre sovrum och fyrtio mindre timmerstugor placerade längs en flodbank. Beläget i hjärtat av Oxfordshire bjuder Soho Farmhouse på en rad lokala aktiviteter: simning inomhuspoolen, filmvisning i biografen, en mindre flotta roddbåtar och daglig hästridning. Lägg därtill en kvarn som renoverats till pub och en ladugård som byggts om till spa.

Tre andra Soho House-favoriter

  • Soho House Barcelona – för takpoolen, inredningen och hotellets Cowshed Spa.
  • Soho House West Hollywood – för kändisspaningen och desserten Eton Mess.
  • Soho House Chicago – för frukosten. Jag skulle göra vad som helst för att få flytta in i hotellets frukostbuffé.

Foto: Soho House, The Ned

 

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.