Mina brunchfavoriter i New York

Finns det något bättre än en riktigt härlig brunch? Inte om du frågar mig. New York kryllar av bra brunchrestauranger, och det här är mina fem favoriter just nu:

pannkakor

Bistrobrunch i Brooklyn

På 533 Grand Street i Brooklyn ligger Le Barricou, som framför allt är kända för sina populära helgbruncher. Och jag förstår varför. Man vill sitta i timmar på den franska bistron och njuta av deras Eggs Florentine eller Grilled Checken Club. Men man får inte föräta sig, det är viktigt att lämna lite plats åt Le Barricous berömda pannkakor eller french toast med färska bär. Vill du testa något helt nytt rekommenderar jag en Apple Frittata.

seamor

New Yorks bästa Bloody Mary?

Många hävdar att stans absolut bästa Bloody Mary serveras på Seamore’s i SoHo. Men även deras burgare, burritos, fisktacos och Huevos Rancheros etsar sig fast länge i smakminnet. På helgförmiddagarna ringlar sig kön alltid lång till den här lilla pärlan. Du rundar av festmåltiden med deras ljuvliga lemon ricotta pancakes innan det dags för en lång promenad.

fullsizerender

Pålitlig pärla i Lower East Side

New Yorks Lower East Side är underbart och det är även brunchfavoriten Prune. Där beställer jag in en Eggs Benedicte och en Ginger Mint Fruit Salad. Missa inte heller ostronomeletten med remouladsås eller deras Bloody Mary som är spetsad med lite öl, vilket låter märkligt men smakar fantastiskt.

fullsizerender

Bruncha som de Niro

På Robert de Niros Greenwich Hotel i Tribeca ligger restaurangen Locanda Verde – och där serveras en omistlig brunch. Missa inte deras lagom brända toast med ricotta och tryffelhonung. Magisk. Även Locanda Verdes Lemon Ricotta Pancakes (en rätt god väg att bli en modern New York-klassiker) är värd en lång omväg. Vid mitt senaste besök tog jag med några äppelcidermunkar i doggy bag och åt dem nere vid Hudsonfloden några timmar senare. Kan varmt rekommenderas.

5

Avslappnat i Brooklyn 

Jag älskar Five Leaves! Här beställer jag en avokadotoast, granola och deras beryktade Five Leaves Burger. Räkna med att få vänta på ditt bord, men det är verkligen värt det. Vill du testa något nytt? Missa inte Five Leaves omtalade Moroccan scramble.

img_2255

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.