Mina 5 resebudord

 

Mina resebudord

Resejournalisten Lovisa de Geer äter innan flighten, återfuktar huden i luften och flyger i osexiga strumpor.

FÖRBOKA PLATS PÅ FLYGET

Att sitta bekvämt gör hela skillnaden på en resa – man får mer gjort om man ska jobba och blir mer avslappnad om man använder timmarna i luften till egentid. Många som är flygrädda upplever dessutom att de känner sig säkrare när de inte sitter inklämda mel- lan två personer. Det enklaste sättet att bli uppgraderad är att samla poäng i vardagen. Använd ett kreditkort som är kopplat till något av flygbolagens poängsystem, då får du extra benutrymme varje gång du drar kortet i mataffären. Fönsterplatsen är min favorit. Dels för att jag gillar att spana ut, men även för att jag är världens tråkigaste resesällskap som somnar så fort planet lyfter.

RES SNYGGT – MEN BEKVÄMT

Jag gillar att flyga i snygga men bekväma kläder och reser oftast i samma outfit. Jeans, skjorta, en snygg kavaj och – viktigast av allt – bekväma skor. Man kan aldrig vara säker på när man kommer fram, och ska man raka vägen till ett möte är det skönt att vara väl- klädd. Eftersom jag är frusen av mig har jag alltid med mig en extra tröja till planet. Och glöm inte stödstrumporna! Otroligt osexigt, men det är vare sig snyggt eller skönt att ha svullna fötter som inte får plats i skorna.

ÄT INNAN FLIGHTEN

Det finns väl knappast någon som gillar flyg- plansmat? Jag brukar helt enkelt äta innan flighten. Då vet jag att jag får i mig bra mat, som jag faktiskt gillar. Dessutom är jag aller- gisk mot så mycket. Istället packar jag ner en bar i handbagaget om jag skulle bli hungrig och ägnar tiden i luften till att göra något roli- gare än att äta sönderkokt pasta.

PACKA SMART

Nio gånger av tio reser jag bara med hand- bagage, och då gäller det att packa smart. Jag har alltid med mig en kabinväska från Bric’s och en lite mindre crossbodyväska som jag har vid sätet. För att hålla ordning och reda packar jag små kit i necessärer: en för hudvårdsprodukter, en annan för olika laddare samt en med pass, resedokument och en penna att fylla i visumansökan med. Jag är inte så förtjust i nackkuddar, men har hittat en resekudde från Hästens som är skön att bulla upp mot fönstret. Sen har jag alltid brusreducerande lurar från Sony, och mobilen fulladdad med ljudböcker, poddar och P3-dokumentärer. Då har man alltid sällskap ombord.

ÅTERFUKTA HUDEN

Luften är torr på flyget, och då är det viktigt att återfukta huden. Jag reser helst osminkad och smörjer in huden under resans gång. I necessären har jag alltid med mig ett nog- grant utvalt kit från Therese på skönhets- salongen Qvi Si, med serum, ansiktscrème, ögoncrème, handcrème och ett läppbalsam från Clarins. Jag har också hittat en ny rese- favorit, Elemis Dynamic Resurfacing Facial Peel Pads. Ansiktspads som slätar ut och
ger hyn lite extra lyster. På långflygningar masserar jag ansiktet som en galning med en beautyroller från Amelie Soie för att kicka igång cirkulationen. Innan landning piffar jag till mig med Victoria Beckham-crèmen Mor- ning Aura för lite extra glow.

Texted publicerades i tidningen Stureplans Resor och är skriven av Catharina Swartz

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.