Min önskelista inför 2017

Hotellen och destinationerna jag vill besöka nästa år är en mix av äventyr, barfotalyx och storstadsmåsten. Trots drygt 200 resdagar 2016 kan jag inte få nog av spännande resmål och nya hotell.  Ni hänger väl med mig jorden runt även 2017?

Ett Hem – Stockholms enda världsklasshotell

Det finns få hotell i världen som håller lika hög klass som Ett Hem i Stockholm. Att checka in på Jeanette Mix skapelse känns verkligen som att komma hem – bortsett från att jag inte bor i ett eget townhouse i Lärkstaden och totalt saknar inredningsarkitekten Ilse Crawfords känsla för estetik. Varenda liten smakfull designdetalj får mig nästan att tappa andan. Mig hittar man i orangeriet sippande på ett glas Sancerre innan middagen, som naturligtvis är tillagad av närproducerade råvaror.

The Ned – Vårens hotellsnackis i London

I ett före detta bankkontor i London city har man skapat hotellet The Ned, som öppnar till våren. 252 rum, medlemsklubb, nio restauranger (bland annat Cecconi’s och en judisk deli) och takterrass med pool är några av ingredienserna. Precis som allt annat Soho House och Sydell Group (kända för The Line och The NoMad) tar sig för, blir detta med största sannolikhet en succé. Inredningsarkitekterna har bland annat inspirerats av Orientexpressen och 20-talets transatlantiska kryssningsfartyg.  Söker man ett mer plånboksvänligt alternativ i London kan jag varmt rekommendera boutiquehotellet Flemings i stadsdelen Mayfair.

Ritz Paris – Med världens första Chanel-spa

Sophia Loren har kallat det för “världens mest romantiska hotell.” Coco Chanel, Scott Fitzgerald och Ingrid Bergman bodde där under långa perioder.  Givetvis längtar jag efter att få checka in på ikoniska och totalrenoverade Ritz Paris. Allra mest spänd är jag nog på hotellets spa – världens första Chanel-spa. Mer Paris än så blir det väl inte?

Amangiri – Vildmarkslyx i Utah

Ett hotell som ständigt återkommer på min önskelista. Inte nog med att det är hotellkedjan Amans stolthet, det är även ett av världens mest omtalade hotell. Amangiri betyder ”fridfullt berg” och breder ut sig över 600 tunnland orörd öken i den amerikanska delstaten Utah. Hotellet smälter in i det dramatiska ökenlandskapet och är möblerat med bastanta timmermöbler som går i ljusbruna nyanser. Själv kommer jag hänga i någon av hotellets utomhuspooler i blicka in i den blodröda solnedgången. Här kan du exempelvis rida, vandra, fiska eller paddla kajak i Colorado-floden. Personligen drömmer jag om a hotellets prisbelönta spa eller att flyga luftballong över Lake Powell, Navajo Mountain och Vermillion-klipporna.

The Silo – Ny hotellpärla i Kapstaden

Sydafrika har allt och lite till. Vacker natur, härliga hotell, goda viner, stränder, safari och världsklassgastronomi. I vår öppnar The Silo mitt i Kapstaden. Ett hotell med 28 rum, individuellt inredda av hotellets ägarinna Liz Biden. Om jag får välja checkar jag in i The Penthouse, hotellets kronjuvel med utsikt över Taffelberget. Lockas du av The Silo tycker jag även du ska spana in The Royal Portfolios andra hotell: La Residence, Royal Malewane och Birkenhead House.

Aqua Expeditions – Bland rosa delfiner på Amazonfloden

I år ska jag äntligen stiga på en av Aqua Expeditions båtar och upptäcka Amazonfloden. Det här är ingen vanlig kryssning utan ett lyxigt äventyr på en specialdesignad båt som mönstrar ett fåtal gäster och har alla upptänkliga bekvämligheter. Bara tanken på att få se rosa Amazonas-delfiner får mitt hjärta att slå lyckovolter.

Triss i New York-hotell – Från Brooklyn till Femte avenyn

I vår har jag tre heta hotelltips i New York: Extravaganta Baccarat Hotel ligger mitt på Femte avenyn och har förutom sitt läge ett underbart Spa de la Mer. Ett stenkast därifrån öppnar snart The Whitby som – precis systerhotellet Crosby Street Hotel – är hemtrevligt och ombonat. Missa inte deras orangeri. Gillar du Brooklyn ska du hålla koll på öppningen av 1 Brooklyn Bridge (från 1 Hotels). Snyggt, trendigt och med stans bästa takterrass.

Nihiwatu Resort – Surfparadis på Sumba

Från början byggdes Nihiwatu som en enkel surflodge med visionen att bevara den unika kulturen på ön Sumba, strax öster om Bali. Sumba erbjuder surfing, fiske och äventyr i världsklass. Nihiwatu håller hög standard men har skalat bort all form av krystad lyx. Skor förekommer knappt och shorts är att föredra. Missa inte hotellets smakrika papaya-soppa eller att rida barbacka på stranden.

Foto: Ett Hem, Nihiwatu, Baccarat Hotels, Royal Portfolio, The Ritz

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.