Lär dig packa som ett reseproffs

Packar du alltid för mycket? Att packa smart, effektivt och lätt inför resan är en konst. Här delar jag med mig av mina bästa tips till dig som vill lära dig att packa som ett reseproffs.

Inlägget är inte sponsrat utan en sammanställning av saker jag personligen inte kan resa utan – givetvis finns andra alternativ för dig som föredrar det.

Proffsen reser med handbagage

Är du ett riktigt packningsproffs reser du enbart med handbagage. Men att hitta rätt i handbagagedjungeln är inte lätt. Även om många väskor har måtten (55 cm hög x 40 cm bred) som krävs för handbagage, så rymmer de olika mycket. Jag har testat otaliga kabinväskor men den här mjuka väskan med hjul från BRIC’S utklassar alla andra varianter enligt mig. BRIC’S X-Bag Carry On Spinner har hård botten, mjukt lock, smarta fack både i och på väskan samt 4 hjul, utdragbart handtag och snygga läderdetaljer. Förutom att den är snygg rymmer den dessutom otippat mycket tycker jag. En bra överblick över utbudet av handbagageväskor hittar du här.

Effektivisera packningen

Förberedelse är allt, även inom packning. Det gäller att planera packningen in i minsta detalj. Personligen börjar jag alltid med att skriva en packlista. Därefter lägger jag ut mina genomtänkta (gärna färgkoordinerade) klädkit på sängen innan jag noggrant packar kläderna så platt jag bara kan i väskan. Att placka platt är överlägset – något jag fått medhåll om från självaste Condé Nast Traveller.

 

Håll ordning i väskan

Ser din packning ut som ett bombnedslag? Lugn, det händer oss alla – att hålla ordning i resväskan när man far och flänger är en utmaning. Ett hett tips är att packa i ”garment cases” som fungerar som separata fack i resväskan. Extra bra för dig som reser med barn och kanske delar väska. Tunna och snygga fodral hittar du här.

Doften av nytvättat

I mitt handbagage lägger jag alltid ner några väldoftande ”tvättmedelsblad” (dryer sheets från Soupline). Detta gör att kläderna doftar nytvättade under hela resan. Min favorit är Souplines Grand Air sheets. Går att köpa i tex USA, Schweiz eller Frankrike.

Extra väska för det viktigaste

Utöver ett handbagage så får du ta med dig en handväska/datorväska ombord på flyget. I min handväska  packar jag det viktigaste såsom pass, plånbok, telefon, hörlurar, handkräm, läppbalsam och ett extra batteri till telefonen. Jag packar alla mina prylar i olika små necessärer för att lätt hitta dem enkelt i väskan.

Necessären är a och o

En riktig bra och välpackad necessär är a och o när man ska ut och resa. Min necessär är fylld av reseförpackningar. Där ryms allt från en tandkrämstub till hårspray, bodylotion, parfym och ett helt hudvårdskit – allt i travelsize såklart. Jag reser helst osminkad men annars sminkar jag av mig så fort jag går ombord med Amelie Soie Beauty Towel. Handduken är tillverkad av polyester och dess sammansättning av fibrer gör att den löser upp makeup skonsamt och är extremt smidig att bära med sig. Luften är torr på flyget, och då är det viktigt att återfukta huden. I necessären har jag alltid med mig ett noggrant utvalt kit från Therese på skönhetssalongen QviSi, med serum, ansiktscrème, ögoncrème, handcrème och ett läppbalsam från Clarins. Jag har också hittat en ny resefavorit, Elemis Dynamic Resurfacing Facial Peel Pads. Ansiktspads som slätar ut och ger hyn lite extra lyster. På långflygningar masserar jag ansiktet som en galning med en beautyroller från Amelie Soie för att kicka igång cirkulationen. För att hålla huden återfuktad lägger jag ett rikligt lager av By Terrys Hydra Eclat Mask. Innan landning piffar jag till mig med Victoria Beckham-crèmen Morning Aura eller 24K Gold Pure Luxury Lift & Firm Cream för lite extra glow. Bästa reseförpackningarna som är lätta att fylla på köper jag på Muji.

Så undviker du en hårkatastrof ombord

Apropå smart knep ombord. För dig som vill landa med extra glansigt och vackert hår trots en lång flygning så har jag bara 2 saker att säga; en beauty pillow i lenaste siden (tar ingen plats!) samt Pure Silk Oil från Antonio Axu. Resultatet = frizzfritt hår med perfekt lyster och mjukhet. Vem vill inte landa med Victoria’s Secrets svall?

Så undviker du jetlag

Jetlag känns så ute. Jag går inte ombord planet utan Uppy! Brustabletten som hjälper kroppen att klara den torra kabinluften och komma fram i bättre skick.

Res bekvämt

Glöm inte att packa ett bekvämt och mjukt ombyte för längre flygningar eller nattflyg. Detta kit är även lyxigt och härligt att ha med sig till destinationen.

Största möjliga tystnad

Jag älskar att läsa! För att få med mig alla böcker på resan brukar jag bunkra upp med ett gäng ljudböcker från Storytel. Just nu lyssnar jag på Hjärnstark i mina grymma ljud och brusreducerande hörlurar. Hörlurar med noise cancellation funktion har förändrat hela mitt resande. Är även barnsligt förtjust i appen Headspace som får mig att komma ner i varv.

Superknepet

En steamer i reseformat är så fiffigt att ha med sig. Förutom att rädda skrynkliga plagg brukar jag även använda den till att piffa till mina mockaskor om jag inte har skoborsten med mig.

Let’s kick it

Ett par sköna skor är ett måste ombord men även på destinationen. Ett smart knep är att resa i de skor som tar mest plats i packningen. Oavsett längden på resan så flyger jag alltid i stödstrumpor och i världens snyggaste och skönaste sneakers från C.QP.

Glöm inte…

Viktigast i min packning? Mina hopfällbara solglasögon. Funkar lika bra på stranden som i storstan.

För fler tips följ mig på instagram @ lovisa_degeer

Foto: Rayban, Philips,  Soft Goat, Storytel, QviSi, Hunkydory, Nathalie Schuterman, Peter Thomas Roth. Inlägget är inte sponsrat utan är en sammanställning av saker jag personligen inte kan resa utan – givetvis finns andra alternativ för dig som föredrar det.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.