Lär dig packa som ett reseproffs

Packar du alltid för mycket? Att packa smart, effektivt och lätt inför resan är en konst. Här delar jag med mig av mina bästa tips till dig som vill lära dig att packa som ett reseproffs.

Proffsen reser med handbagage

Är du ett riktigt packningsproffs reser du enbart med handbagage. Men att hitta rätt i handbagagedjungeln är inte lätt. Även om många väskor har måtten (55 cm hög x 40 cm bred) som krävs för handbagage, så rymmer de olika mycket. Jag har testat otaliga kabinväskor men den här mjuka väskan med hjul från BRIC’S utklassar alla andra varianter. BRIC’S X-Bag Trolley har hård botten, mjukt lock, smarta fack både i och på väskan samt 4 hjul, utdragbart handtag och snygga läderdetaljer. Förutom att den är snygg rymmer den dessutom overkligt mycket.

Effektivisera packningen

Förberedelse är allt, även inom packning. Det gäller att planera packningen in i minsta detalj. Personligen börjar jag alltid med att skriva en packlista. Därefter lägger jag ut mina genomtänkta (gärna färgkoordinerade) klädkit på sängen innan jag noggrant packar kläderna så platt jag bara kan i väskan. Att placka platt är överlägset – något jag fått medhåll om från självaste Condé Nast Traveller.

Extra väska för det viktigaste

Utöver ett handbagage så får du ta med dig en handväska ombord på flyget. I min handväska (eller datorväska för dig som föredrar det) packar jag det viktigaste såsom pass, plånbok, telefon, hörlurar, handkräm, läppbalsam, extra batteri till telefonen och givetvis flygbiljetten.

Necessären är a och o

En riktig bra och välpackad necessär är a och o när man ska ut och resa. Min necessär är fylld av miniatyrförpackningar. Där ryms allt från en tandkrämstub till hårspray, bodylotion, parfym och ett helt hudvårdskit – allt i travelsize såklart. Jag älskar reseförpackningar! För huden använder jag ”On the Road Again” från Codage. Ett set med rengöringsvatten, två olika serum och dag – och nattkräm för att återfukta och skydda huden. Även min parfym har jag fiffigt nog införskaffat i miniformat på Sephora. Krämer och annat packar jag i burkar och flaskor från Muji som man enkelt kan fylla på. Jag reser inte en meter utan en liten burk med återfuktande ansiktsmask till flygresan samt en solkräm. Min favorit? En lystergivande och korrigerande färgad dagkräm med SPF 40 från Dr. Dennis Gross som omedelbart förvandlar grå och livlös hud till strålande felfri. Dessutom får den dig att se sådär naturligt fräsch ut när du landar.

Övriga packningstips

Jetlag känns så 2016! Jag går inte ombord planet utan Uppy! Brustabletten som hjälper kroppen att klara den torra kabinluften och komma fram i bättre skick.

Jag packar alla mina prylar i olika necessärer för att lätt hitta dem i väskan. Dessutom underlättar det enormt när du ska packa upp eller packa om också.

Jag älskar att läsa! För att få med mig alla böcker på resan brukar jag bunkra upp med ett gäng ljudböcker från Storytel. Just nu lyssnar jag på Munken som sålde sin Ferrari. Är även barnsligt förtjust i appen Headspace som får mig att komma ner i varv.

En steamer i reseformat är så fiffigt att ha med sig. Förutom att rädda skrynkliga plagg brukar jag även använda den till att piffa till mina mockaskor om jag inte har skoborsten med mig.

Viktigast i min packning? Mina solglasögon. Funkar lika bra på stranden som i storstan.

Foto: Accent, Philips, Codage, Storytel, Chimi Eyewear, Hunkydory, Wakakuu. Inlägget är inte sponsrat utan är en sammanställning av saker jag personligen inte kan resa utan – givetvis finns andra alternativ för dig som föredrar det.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.