Kika in på The Ned – Soho House senaste hotell

När Nick Jones – grundare av Soho House – lanserar sitt senaste hotell The Ned i London undrar vissa om han drabbats av storhetsvansinne.

Sovrum på The Ned

Hotellet i Midland Banks gamla högkvarter, beläget mellan Bank och St Paul, för snarare tankarna till en Charles Dickens-saga än till livsstilsorienterade jetsetresenärer.
– Det är utanför min trygghetszon, både socialt och geografiskt, säger den 53-åriga hotellmogulen. De tidigare hyresgästerna försökte och misslyckades och jag behövde en utmaning. Man kan kalla det för medelålderskris.

För fem år sedan fick Jones ett samtal från hyresvärden på Little House i Londons Mayfair. Han erbjöds en rundtur i en byggnad som hyresvärden ville bli kvitt. Byggnaden visade sig vara stjärnarkitekten Sir Edwin ”Ned” Lutyens före detta högkvarter till palats på åtta våningar.

På restaurangen Cecconi’s serveras rätter från det moderna italienska köket.

Det femstjärniga hotellet The Ned – 252 rum, nio restauranger och en privat medlemsklubb – har tagit tillvara på finansarvet. Bankvalv har renoverats till bar, reception, där tjänstemän i hatt och portfölj tidigare köat med lönecheckar, har byggs om till jazzscen och den stora entréhallen – komplett med 92 afrikanska ädelstenspelare – har designats till matmarknad.
– När jag gick in genom entrén i det här 3 000 kvadratmeter stora rummet tappade jag andan.

Alla är inte övertygade. Peter York – en av dem som startade medlemsklubbs-trenden – är skeptisk till Soho House snabba expansion. ”Att ha en klubb i varje gatuhörn, i varje storstad, gör det svårt att bibehålla den exklusiva stämpeln som konceptet bygger på.”

Det som talar mot York är att kölistan för att få kalla sig Soho House-medlem förra året ökade med 38%, till 30 500.

Foto: The Ned

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.