Italienska pärlor jag inte vill missa

Historiska vyer på landsbygden, museum i huvudstaden och hantverk i Florens. Dessa italienska pärlor tänker jag inte missa i år.

Galleria d’Arte Moderna di Roma, Rom

Rom – staden alla förknippar med historisk konst. På senare år har den välkomnat en rad moderna nytillskott. Statliga MAXXI för samtidskonst och -arkitektur slog upp portarna 2010. Efter det poppade gallerier och kollektiva konstlokaler upp var och varannan månad. Modern till all modern konst är Galleria d’Arte Moderna. Fyllt med storslagna verk av Balla, Boccioni och Fontana. Missa inte att ta en promenad i parken Villa Borghese som ligger mittemot.

Pierotucci läderverkstad, Florens

Utav alla fiorentinska pelletterias (lädermakare) är Pierotucci den allra främsta. Handväskor, plånböcker och accessoarer från läderexperten är eftersökta av världens stilkännare. Passa på att gå en rundtur i fabriken.Från  verkstäderna får modehus som Bally, Valentino och Dunhill sitt läder levererat. På 90-talet öppnade även en butik i fabriken som är välbesökt av stilmedvetna lokalbor och turister.

Segesta, Sicilien

Sicilien har haft många olika styren. Alla har lämnat sina spår. Grekerna och romarna står för det det största arvet vad gäller arkitektur. Men innan ön kolonialiseras beboddes den av elymer, sikaner och sikeler. Elymerna höll sig till västra delen av ön och byggde 420 år före Kristus templet och amfiteatern i Segesta utanför Palermo. Från toppen av kullen är utsikten slående och en stund vid ruinerna adderar lite historia till semestern.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.