Hotellyx till budgetpris

Snygg inredning, cool design och prisvärt. Visst låter det som en dröm? Här listar jag fyra plånboksvänliga och trendiga poshtels världen över.

Mama Shelter

Mama Shelter var bland de första att skapa hippa hotell till ett överkomligt pris för den trendiga men prismedvetna kunden. Att hotellen är snyggt inredda och designade är ingen tillfällighet. Det är nämligen designgurun Philippe Starck som är en av grundarna av Mama Shelter. Första hotellet öppnades i Paris men numera finns Mama Shelter även i Bordeaux, Lyon, Marseilles, Rio de Janeiro och Los Angeles. Mama Shelter Los Angeles ligger i en omgjord 1930-tals byggnad mellan Sunset och Hollywood Boulevard. Rummen är både charmiga, ombonade och hemtrevliga. Helst hänger jag på hotellets takterrass med tillhörande restaurang – utsikten därifrån kan man inte få nog av.

Missa inte: Mama Shelters goda smårätter där burrata och knapriga tryffel groddar hör till mina favoriter på menyn.

The Jane

Jane Hotel i New Yorks Meatpacking District är stans snyggaste och mest prisvärda hotell. Rummen är små men kompenseras av hotellets läge och design. De billigare rummen har våningsängar och delat badrum medan hotellets bästa rum, Captain’s Cabin, har både eget badrum och generös säng. Tar du hissen ner till bottenvåningen kan du avnjuta New Yorks godaste avokadosmörgås på trendiga Café Gitane.

Missa inte: Jane Hotel erbjuder gratis lånecyklar till alla sina gäster -´ ett fantastiskt sätt att upptäcka Manhattan på. Men lova att hoja lugnt i New York-trafiken.

The Independent

Lissabon är ett av sommarens hetaste resmål och här avlöser restaurang och hotellnyheterna varandra i ett rasande tempo. Lissabon är fullt av trendiga boutiquehotell och poshtels där The Independente är min favorit. Hotellet ligger i en vacker art déco-byggnad omgiven av shopping, trevliga restauranger och sköna barer. Välj bland flerbäddsrum, dubbelrum eller vintageinredda sviter. Det här är en riktig pärla för dig som är ute efter att bo både snyggt och billigt.

Missa inte: The Independents schyssta takterrass och Lissabons mest prisvärda restaurang – The Decadente – på bottenvåningen.

The Freehand

Pool, lånecyklar, tuff konst, en trevlig innergård, en omtalad restaurang och en av världens bästa barer är bara några av  faciliteterna du hittar på The Freehand i Miami. The Freehand ligger ett stenkast från populära  South Beach. Här kan du välja att checka in i en en bungalow, svit eller ett flerbäddsrum – precis vad som passar din resa och budget. The Freehand bjuder på rolig spaning och personligen älskar jag den härliga och familjära stämningen på hotellet. Om du tycker om The Freehand i Miami kan jag verkligen rekommendera dig att spana in The Freehand i Los Angeles, Chicago och snart även New York.

Missa inte: att dela en Pitcher Cocotail på The Broken Shaker.

För fler restips kan du följa mig på Instagram @lovisa_degeer 

Foto.: The Freehand, Mama Shelter, The Indipendente, The Jane

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.