Hemliga öar: 6 europeiska paradisöar du aldrig hört talas om

Egentligen borde jag inte säga något men… Här är 6 av mina hemliga öparadis runt om i Europa som jag kommer besöka i sommar. Hoppas vi ses där!

Île de Cavallo

Okända öar i Medelhavet är svåra att hitta men just den här tror jag inte att du har hört talas om? Välkommen till Île de Cavallo – Medelhavets Mustique. Île de Cavallo ligger mellan Sardinien och Korsika i Lavezzi skärgården. Här badar du i kristallklart turkost vatten, njuter av avskildheten på en av öns kritvita stränder eller varför inte snorkla, dyka, spela tennis eller rida. En av höjdpunkterna är lunchen på Il Bar de la Plage. Här sitter man med fötterna i vattnet i en snudd på kulissliknande miljö. Beställ en Club de Cavallo, ett iskallt glas vin och njut.  Île de Cavallo bjuder på avslappnad lyx när det är som bäst.

Var: Frankrike (mellan Korsika och Sardinien).

Missa inte: att checka in på nyrenoverade Hotel des Pecheurs. Bli inte förvånad om du hamnar i rummet bredvid världsstjärnor såsom Alicia Keys eller Bono.

Port-Cros 

Îles d’Or, guldöarna, är samlingsnamnet för franska Porquerolles, Port-Cros och Levant, som ligger på rad strax utanför franska Hyères. Av de tre öarna är charmiga Port-Cros min favorit. På Port-Cros känns det som tiden har stått stilla. Ön har en dramatisk natur, kritvita stränder och osannolikt härliga hotellet Le Manoir. Port-Cros är vad jag kallar ett paradis.

Var: Frankrike utanför Hyères.

Missa inte: att boka hotellrum på Le Manoir i tid. Hotellet har enbart 21 rum och lyckas du lägga vantarna på ett av dem så ska du vara glad. När du ändå är i krokarna så besök Michelin-belönade restaurangen L’Olivier på Le Mas du Langoustier på ön Porquerolles.

Färöarna

Inte helt okänt men ett ganska ovanligt och oupptäckt resmål om du frågar mig. Färöarna hyllas just nu världen över som en av jordens mest fascinerande platser. Jag kan bara hålla med! På Färöarna får du en härlig mix av natur, aktivitet,  kultur och mat från himmelriket. Personligen älskar jag avskildheten och lugnet. Innan du lämnar Färöarna kan jag verkligen rekommendera en middag på världsberömda Koks – den första restaurangen på Färöarna med en stjärna i Guide Michelin. Godaste drinkarna och skönaste live-jazzen hittar du på Hvonn Brasserie.

Var: Danmark (ligger i Nordatlanten).

Missa inte: att boka en helikoptertur – naturen är verkligen häpnadsväckande. Checkar in gör du på Hotel Føroyar eller på Gásadalsgarður Guesthouse.

Pantelleria 

Pantelleria är så gott som okänd. Vulkanön som ligger mellan Scicilien och Tunisen är extremt svårtillgängligt och det är ingen tillfällighet att du här semestrar i sällskap av kändiseliten. Madonna, Sting och Giorgio Armani är alla stammisar på den oexploaterade ön. På Pantelleria checkar jag in på omtalade Sikelia. Rummen på Sikelia är alla olika men gemensamt för de 20 rummen är den familjära känslan och alla tuffa inredningsdetaljer. Om du ska boka rekommenderar jag rummen som vetter ut mot havet. Pantelleria är verkligen något exceptionellt – en ö utöver det vanliga.

Var: Italien

Missa inte: en utomhusmassage i trädgården på Sikelia och att provsmaka öns heliga bryggd – efträttsvinet Passito di Pantelleria.

Ciesöarna

Hört talas om Ciesöarna? Nej, jag misstänkte väl det. Ciesöarna är en välbevarad hemlighet utanför Spaniens nordvästra kust. De tre öarna – Monte Agudo, O Faro och San Martino – är alla oexploaterade och sagolikt vackra. Öarnas stränder blir ständigt utnämnde till världens vackraste och naturen är något utöver det vanliga. På västsidan är landskapet bergigt, med branta klippor och grottor medan den östra är täckt av skog, grönska och sand. På Ciesöarna finns det två saker att ägna sig åt – simma och koppla av. Ciesöarna brukar kallas Europas svar på Karibien eller Seychellerna – jag kan bara hålla med.

Var: Spanien

Missa inte: att besöka en av världens vackraste stränder, Rodas beach

Scillyöarna

Nu ska jag dela med mig av ett av de tuffast resmålen jag någonsin har besökt! Scillyöarna – Englands bäst bevarade hemlighet! Bara några timmar från London ligger öriket Isles of Scilly (Scillyöarna). De fem bebodda öarna, St Martin’s, Tresco, Bryher, St Agnes och St Mary’s är alla omgivna av azurblå laguner, kritvita sandstränder och en unik natur. Scillyöarna har ett närmast subtropiskt klimat och är så nära ett orört paradis man kan komma. Ett paradis där stress och wifi (knappt) existerar.

Var: England

Missa inte: Abbey Gardens och charmiga Sea Garden Cottages på ön Tresco.

Fler resetips hittar du på Instagram @lovisa_degeer 

Foto: Hotel des Pecheures,Sikelia

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.