Fem fantastiska skidhotell jag checkar in på i vinter

Äntligen jag får hoppa i mina Elevenate-skidkläder, spänna på mig mina DPS skidor, packa lavinryggsäcken och sätta på mig POC-hjälmen. Skidsäsongen 2018 är igång! Här listar jag tio fantastiska skidhotell jag drömmer om att få checka in på i vinter.

W Verbier – Fantastisk massage och byns bästa utsikt

Med Verbiers bästa ski in/ski out-läge har W Verbier snabbt blivit ett av byns mest populära hotell. W Verbier sticker ut i det annars så traditionella Verbier. Rummen är generösa, moderna och har en oslagbar utsikt över hela dalen. Innan du checkar ut måste du besöka W Verbiers omtalade AWAY Spa. Här unnar jag mig en helkroppsmassage och en ansiktsbehandling med lyxiga La Prairie-produkter.

Missa inte: Verbier är fyllt av måsten. Lunch äter jag på Chez Dany som i år har fått ett rejält ansiktslyft. Här dricker jag Fendant och äter ostfondue på terrassen innan jag går ner till den nyöppnade afterskin. Just det! Glöm inte att knacka på den gömda bageri-luckan, hos Boulangerie Michellod, på väg hem från Farm Club. Här hittar du nämligen byns godaste nattamat i form av nybakade croissanter!

The Little Nell – För dig som vill se och synas i Aspen

The Little Nell är det enda skidhotellet i Aspen där du kommer direkt ut till pisten. Det här är hotellet för dig som gillar att se och synas – och är en favorit bland kändisar och Aspens it-gäng. Utöver ett bra läge och charmiga rum har Little Nell Aspens bästa afterski. Nytt för i år är att gästerna erbjuds skidåkning i månskenet. Oerhört romantiskt!

Missa inte: Lunchen på fantastiska Cloud Nine är ett måste! Den här lunchrestaurangen har precis allt och lite till. Stämningen, maten och sällskapet hittar du ingen annanstans.

Badrutt’s Palace – Superchict i St. Moritz

St. Moritz är en elegant och superchic skiddestination – och femstjärniga hotellet Badrutt’s Palace likaså. Förutom sin gedigna gästlista och fashionabla rum har det ikoniska hotellet även Alpernas bästa spa. Palace Wellness afterski-massage är nästan en lika härlig upplevelse som att ligga och (fin)plaska i hotellpoolen. Här kan vi tala om utsikt!

Missa inte: Mig hittar ni på La Baracca, St. Moritz skönaste hak. Älskar kontrasten till de annars något snofsiga restaurangerna. Avsluta med en sängfösare på ikoniska nattklubben Dracula Club.

Hotel Barriere Les Neiges – Courchevels kronjuvel

Hotel Barrière Les Neiges är det senaste tillskottet till Courchevels redan imponerande lista av femstjärniga hotell och ligger i hjärtat av Courchevel. Hotel Barrière Les Neiges har allt man önskar av ett hotell i Courchevel. Vad sägs om 40 stilfullt inredda rum, ett spa med inom- och utomhuspool, egen bio och det parisiska brasseriet Fouquet’s. Som om det inte vore nog erbjuder hotellet ”Petite VIP”, en kids-club som ser till att barnen får upptäcka byn medan du tar pulsen på afterskin.

Missa inte: Att besöka den soldränkta terrassen på Le Bel Air och beställa en Café Gourmand.

Omnia Zermatt – Designhotellet i berget

Det är något visst med Zermatt. Skidåkningen, hotellen, restaurangerna och stämningen (och avsaknaden av bilar) i byn gör Zermatt till en kronjuvel bland alporterna. Här checkar jag in på The Omnia, ett unikt designhotell insprängt i berget mitt i Zermatt. Rummen på The Omnia är snyggt inredda och väldigt generös men det bästa av allt på det här hotellet är utsikten. Lyckligtvis är alla rum utrustade med en egen balkong där jag gärna hänger i timmar!

Missa inte: bästa lunchen i backen serveras du på Zum See. Min beställning? En Croûte au Fromage ”Zum See” såklart.

Foto: W Verbier,Little Nell,Badrutt’s Palace,Hotel Barriere Les Neiges, The Omnia

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.