Isles of Scilly – britternas hemliga semesterparadis

Azurblå hav, vit pudersand och tropisk växtlighet – en kvarts flygresa från England.

Nu ska jag dela med mig av ett av de tuffaste resmålen jag någonsin har besökt – Scillyöarna. Englands bäst bevarade hemlighet! Om jag säger England, vad tänker du på då? Personligen tänker jag på London, Isabel by Casa Cruz och Wimbledon – till jag upptäckte det här!

Bara några timmar från London ligger öriket Scillyöarna (Isles of Scilly) – 120 öar och skär där enbart de fem största öarna (St Martin’s, Tresco, Bryher, St Agnes och St Mary’s) är bebodda.

Scillyöarna är så nära ett orört paradis man kan komma. Naturen och stämningen är något alldeles speciellt. Öarna har ett närmast subtropiskt klimat och kryllar av sjöfågel och blommor. Listan på aktiviteter i området kan göras lång; vandra, paddla kajak, besök Trescos botaniska trädgård Abbey Garden, simma i turkost vatten eller koppla av på någon av öarnas underbara stränder.

På den privatägda ön Tresco checkar du in på Sea Garden Cottages i några dagar innan du byter till nästa lilla juvel, The New Inn. Ett underbart bed & breakfast där öbor och gäster samlas för att lyssna på livemusik och dricka prisbelönt lokal öl och cider.

Vill du skippa blommorna och satsa på strand istället? Då är St Martins milslånga sandstränder något för dig.

Scillyöarnas minsta ö, Bryher, passar dig som uppskattar lugn och avskildhet. Ett besök på Bryher är inte komplett utan minst en natts övernattning på charmiga Hell Bay Hotel. Ett chickt hotell med 25 rum, alla med otrolig utsikt. Hell Bay erbjuder bra service, unikt läge och en konstsamling värd att spana in. Innan du lämnar ön så se till att besöka Crab Schack för en lång lunch eller middag. Om du gillar krabba till förrätt, varmrätt och efterrätt vill säga. Sugen på en sängfösare? Gå direkt till the Fraggle Rock bar– Bryhers bästa pub.

 Isles of Scilly är gjort för du ska kunna slappna av, återhämta dig och vara så ostörd som möjligt. Ett paradis där stress och wifi (knappt) existerar.

 

Följ mig på instagram @ lovisa_degeer för fler tips 

Foto: lånat från  Isles of Scilly

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.