Drömdestinationerna och hotellen på min önskelista

Hotellen och destinationerna jag vill besöka nästa år är en mix av äventyr, barfotalyx och storstadsmåsten. Trots drygt 200 resdagar 2017 kan jag inte få nog av spännande resmål och nya hotell.  Ni hänger väl med mig jorden runt även 2018?

The Franklin – Londons bäst bevarade hemlighet

Hotellsnackisarna i London är många. Londons bäst bevarade hotellhemlighet just nu är The Franklin. Ett fantastiskt boutiquehotell ett stenkast från Harrods mitt i Londons. Snygg inredning, härlig atmosfär och ett oslagbart läge. Mitt favoritrum? 208. Till frukost hittar ni mig på hippa Farmacy, lunch äter jag i baren på stilfulla The Arts Club och middag på omskrivna Claude Bosi at Bibendum eller festliga Park Chinois.

Hôtel de Crillon – en nyrenoverad klassiker 

Jag längtar jag efter att få checka in på nyrenoverade klassikern Hôtel de Crillon i Paris. Lyxigt, ikoniskt och flärdfullt mitt i stadens absoluta hjärta. Under renoveringen har kända inredningsarkitekter, med Karl Lagerfeld i spetsen, skapat några av Paris mest fantastiska rum. Om jag verkligen får önska checkar jag in i Louis XV-sviten som är 200 kvadratmeter med en tillhörande takterrass. Bäst av allt? Att man ser Eiffeltornet från badkaret.

Amanyangyun – balsam för själen

Den berömda hotellkedjan Aman bjuder på ett gäng spännande nyheter just nu. Personligen har jag siktet inställt på Amans senaste tillskott Amanyangyun utanför Shanghai. Utöver den vackra naturen så erbjuder Amanyangyun total avkoppling, matupplevelser utöver det vanliga och ett spa man gärna stannar på vintern ut. Visste ni förresten att Aman öppnar sitt första hotell i New York 2020? Spännande!

Madagaskar – en tropiskt pärla

Madagaskar är en destination att lägga på minnet – ett paradis med orörda stränder, turkost vatten, otrolig regnskog och underbara naturupplevelser. En upplevelse utöver det vanliga får du om du checkar in på nyöppnade ekohotellet Miavana. En privat ö med 14 soldrivna villor, infinitypooler och en aktivitetslista som får en att tappa andan. Missa inte att ta en tur med en av hotellets två helikoptrar för att upptäcka de underbara öarna runt omkring. Mig hittar ni i en av solsängarna sippandes på en paraplydrink. Det finns ingen annan plats i världen likt denna – tala om barfotalyx!

Ett Hem – borta bra men hemma bäst

Det finns få hotell i världen som håller lika hög klass som Ett Hem i Stockholm. Att checka in på Jeanette Mix skapelse känns verkligen som att komma hem – bortsett från att jag inte bor i ett eget townhouse i Lärkstaden och totalt saknar inredningsarkitekten Ilse Crawfords känsla för estetik. Varenda liten smakfull designdetalj får mig nästan att tappa andan. Mig hittar man i orangeriet sippande på ett glas Sancerre innan middagen, som naturligtvis är tillagad av närproducerade råvaror. Vet ni förresten att Hotel Diplomat öppnar ett systerhotell på Östermlamstorg i början av 2019? Det ser jag verkligen fram emot.

Sri Lanka – ett paradis 

Sri Lanka är äntligen tillbaka som en destination att räkna med! Detta paradis har allt och lite till; storslagen natur, härliga hotell, äventyr, vita korallstränder och fantastiska restauranger. Här checkar jag in på Amangalla innan jag reser vidare till mitt absoluta favorithotell nämligen underbara Amanwella. Efter några lata dagar drar jag på mig safarikostymen och ger mig av till Yala National Park och Chena Huts härliga hotell för att spana på leoparder. Bara ett stenkast därifrån ligger nyöppnade  Wild Coast Tented Lodge en safarilodge där man verkligen tagit ”glamping” till en ny nivå. Avslutningsvis checkar jag in på en av årets största wellness snackisar nämligen Santani Wellness. 

Aqua Expeditions – ett äventyr i Amazonas

I år ska jag äntligen stiga på en av Aqua Expeditions båtar och upptäcka Amazonfloden. Det här är ingen vanlig kryssning utan ett lyxigt äventyr på en specialdesignad båt som mönstrar ett fåtal gäster och har alla upptänkliga bekvämligheter. Bara tanken på att få se rosa Amazonas-delfiner får mitt hjärta att slå lyckovolter.

Nihi Sumba Island – surfparadis på Sumba

Från början byggdes Nihi Sumba Island som en enkel surflodge med visionen att bevara den unika kulturen på ön Sumba, strax öster om Bali. Sumba erbjuder surfing, fiske och äventyr i världsklass. Nihi Sumba Island håller hög standard men har skalat bort all form av krystad lyx. Skor förekommer knappt och shorts är att föredra. Missa inte hotellets smakrika papaya-soppa eller att rida barbacka på stranden.

The Lodge at Valle Chacabuco – för den äventyrliga

Det är lätt att bli förtrollad av Chacabuco dalen – naturen i den chilenska delen av Patagonien är obeskrivligt vacker. Här checkar jag in på charmiga The Lodge at Valle Chacabuco. Lodgen är som tagen ur en amerikansk 20-tals film. Detta är inte en resa för dig som gillar att pilla navelludd utan snarare för dig som söker en adrenalinkick. Hajka, bestig berg, cykla mountainbike eller paddla kajak. En sak är säker – vackrare blir det inte.

Från Seychellerna till Tulum – triss i drömdestinationer 

För maten och de milslånga stränderna: Hotel Ecensia, Tulum

För avskildheten och avkopplingen: Fregate Island, Seychellerna

För platsen, maten och lugnet – Areias do Seixo, Portugal

För fler tips följ mig på Instagram @ lovisa_degeer. God jul och Gott Nytt År <3

Foto: Bilder lånade från respektive hotell

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.