Adressbok: Palma

Kulinariska upplevelser och vackra 1500-talspalats. I Palma blandas kultur och nöje.


Duke


Innanför ett par rustika trädörrar i stadsdelen Santa Catalina döljer sig den här trevliga surfrestaurangen. Stämningen är avslappnad och opretentiös. Gå hit på lunchen – på vardagar erbjuds en trerättersmeny för 15 euro

Adress: Carrer Soler 36


Simply Delicious
Ett annat härligt lunchalternativ är Simply Delicious. Menyn är inspirerad av östra medelhavsområdets kulinariska traditioner. Missa inte deras hemgjorda hummus.

Adress: Plaça Navegació 5

Tast Club
Här serveras det kärleksfullt lagade rätter. I de mysiga lokalerna med sandstensväggar och rustik inredning beställer du bland annat iberisk skinka så tunn att den smälter i munnen.

Adress: Carrer de Sant Jaume 6

Hotel Hostal Cuba
Sippa på en kvällsdrink uppe på den här takbaren. Härifrån har du en fantastisk utsikt över Palmas hamn och stadens alla takåsar.

Adress: Carrer de Sant Magí 1

Havanna Bar
Undrar du var lokalbefolkningen hänger? Gå över gatan från Hostal Cuba till Havanna Bar och beställ en cañita, en liten öl. Det blandade klientelet gör stämningen uppsluppen

Adress: Carrer de Sant Magí 2

Hotel San Lorenzo
I en byggnad från 1600-talet ligger det här mysiga hotellet. De få men rymliga rummen är trivsamt inredda, och bara några få minuters promenad bort ligger shoppinggatan Jamie III.

Adress: Calle de San Lorenzo 14

The Portixol
Klassiskt mallorcanskt blandat med moderna designdetaljer och komfort, Portixol är en fullträff. Beläget i den fortfarande hemtrevliga hamnen Portixol med promenadavstånd till stadscentrum och katedralen. Restaurangen har varit välbesökt seda 1956. Efter en renovering är läget, kvalitén och och servicen återigen på topp.

Adress: Carrer Sirena 27

Palacio Ca Sa Galesa
Ett av stans exklusivaste boenden är detta femstjärniga palats. Byggt på 1500-talet – idag är det den lyxigaste oasen mitt i Palmas myller.

Adress: Carrer de Miramar 8

Es Baluard Museum of Contemporary Art
Vid försvarsbastionen Sant Pere, i en byggnad av glas och betong, ligger Es Baluard-museet. Rena linjer och omsorgsfulla materialval gör att den elegant smälter in i den historiska omgivningen. Museet fokuserar på modern och nutida konst. Både för utställningarna i de imponerande salarna och den vackra exteriören – samt närliggande historiska landmärken.

Adress: Plaça de la Porta de Santa Catalina 10

Ruta Martiana
I Gerreria-området i Gamla stan ligger det här stråket. Ett måste för foodien, barer och tapasrestauranger ligger tätt längs de slingrande gatorna. Gå hit en tisdag – då erbjuder de flesta krogarna dryck och tapas eller pintxos för endast två euro. Ett roligt sätt att testa nya ställen utan att bli ruinerad.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.