Adressbok: Hongkong

Direktflyglinjen mellan Stockholm och Hongkong gör den asiatiska metropolen till ett ständigt aktuellt resmål. Jag har valt ut mina favoritställen.

The Pottinger

Bakom en blygsam fasad i det bubblande affärsområdet Central hittar man det här unika hotellet. Inredningen är en mix av europeisk och kinesiskt – med guldglänsande blomstertapeter, imponerande ljuskronor och blanka sidenkuddar. Fönster från golv till tak skapar en känsla av rymd trots att varken rum eller sviter är i största laget. Väggarna pryds av den kinesiske fotografen Fan Hos ikoniska bilder av favoritmotivet – centrala Hongkong. Härifrån har man nära till såväl Man Mo-templet och natursköna Hong Kong Park som Central Pier, varifrån man kan ta färjan till Kowloon. Storbritanniens styre upphörde 1997, men de brittiska influenserna är fortfarande påtagliga runt om i staden. Så även på The Pottinger. På cocktailbaren Envoy, på tredje våningen, serveras klassisk afternoon tea. På våningen under hittar man Ta Vie, prisbelönte kocken Hideaki Satos restaurang som stoltserar med två Michelinstjärnor.

Stockton

Vill du äta middag som Sherlock Holmes? På undangömda Stockton kompletteras den murriga inredningen av lexikon med etikettsregler och slang från förra sekelskiftet. Den brittiska menyn fokuserar främst på fisk och skaldjur. Extra plus för den långa cocktailmenyn stockton.com.hk

Man Wah

På 25:e våningen i Mandarin Oriental, med utsikt över Victoria Harbour, ligger detta Michelinbelönade dim sum-paradis. Klassiska kantonesiska rätter lagade på säsongsaktuella råvaror. Beställ och dela med varandra

Zuma

Hongkongs trevligaste brunch hittar du på Zuma. Förutom en imponerande asiatisk buffé ingår även drinkar. Låt Bellinis flöda.

Sha Tin Racecourse

Det är inte längre bara societeten som njuter av Hongkongs galopptradition. Hästkapplöpningarna – och spelverksamheten uppbyggd kring dem – har förvandlats till en folksport. Som besökare är det omöjligt att inte gripas av den uppspelta stämningen. Kanske är ditt spelkvitto nästa storvinst. Prestigefyllda BMW Hong Kong Derby är världens äldsta årliga tävling inom sporten. Årets upplaga går av stapeln den 20 mars på berömda banan Sha Tin.

Art Basel Hong Kong

Världens främsta mässa inom modern och samtida konst – Art Basel – planeras för tredje året i rad i Hongkong. Mässan är en chans för asiatiska konsthandlare att visa upp sig för internationell publik och även ett tillfälle för konstvärlden i väst att introduceras i öst. Pågår 24-26 mars.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.