8 hotellbarer du måste besöka

Sundowner i trädkoja, whisky bland molnen och vattenmelonjuice bland supermodeller. En unik hotellbar är värd sin vikt i is. Jag har valt ut åtta tidlösa favoriter.

La Terraza, Spanien

Sju våningar ovan Madrids stimmiga gator runt Gran Via ligger sofistikerade La Terraza, en oas smakfullt dekorerad med interiörer i röda färger och mjuk belysning bland olivträd och cypresser. Boutiquehotellet The Principal har bara varit öppet i två år, men terrassen är redan ansedd som en av Madrids bästa, både under soliga eftermiddagar och sena kvällar.

Pool Lounge, Brasilien

En riktig favorit bland fashionistas och supermodeller såsom Giselle Bündchen, Alessandra Ambrosio och Kate Moss är legendariska baren The Rooftop Pool Lounge på Fasanos takterrass i Rio de Janeiro. Den marmorinklädda infinitypoolen på taket har utsikt över hela Ipanema Beach. Här måste man beställa minst en färskpressad vattenmelonjuice. Det här är stället för dig som vill se och synas.

Hippopotamus, Nya Zeeland

Ikoniska Museum Art Hotel i Wellington återinvigdes nyligen efter en omfattande renovering. Man har behållit den eklektiska samlingen modern konst, men bytt namn till QT Museum och i ännu större utsträckning än tidigare omfamnat en lekfull attityd till design och kreativitet i dekoren. Det märks inte minst i restaurangen och baren Hippopotamus med utsikt över hamnen. Inredningen är cool och många söker sig hit för att sippa välblandade drinkar ihop med trendriktiga veganska barsnacks, men allra störst är trängseln under timmarna då det serveras afternoon tea. Ett tips: be om ”the hip high tea” för att skölja ner munsbitarna med persikobellinis.

Rock Bar, Indonesien

Fantastiska drinkar blandade med indonesiska frukter och kryddor av internationellt eftersökte mixologen Sebastien Bonnefoi i all ära. Anledningen till att Rock Bar gång efter annan utnämns till en av världens mest magnifika barer beror främst på dess arkitektur och läge på en klippa 14 meter ovan Indiska oceanen vid hotellet Ayanas privata strand. Det är många som vill smaka den omtalade signaturdrinken Rockatonic och trots att man har plats för 700 gäster ringlar sig kön alltid lång vid solnedgången. Kombinera därför besöket med att bo i någon av Ayanas 78 villor, hotellgäster får nämligen vip-service…

New York Bar, Japan

52:a våningen på Park Hyatt Hotel bjuder på en svindlande vy för alla metropolfantaster, värd varenda extra yen som drinkarna kräver. Det whisky-dränkta livet uppe bland molnen på New York Bar förevigades i Sofia Coppolas filmklassiker Lost in translation och är 14 år senare fortfarande en av världens mest lockande hotellbarer. Om du ändå är i krokarna så se till att besöka två av mina andra barfavoriter nämligen Mandarin BarMandarin Oriental samt The Black Bar på tuffa Aman Tokyo (lova att du beställer deras Aman Black espresso Martini).

Chalkley Treehouse, Sydafrika

Nej, detta är ingen hotellbar i traditionell mening. Men Sabi Sand Reserve är å andra sidan inte ett hotell i traditionell mening över huvudtaget. Som gäst i safariresortens avskilda, luxuösa trädkoja Chalkley befinner du dig djupt inne i Krugerparkens vildmark. Här spelar det ingen roll att det inte finns en regelrätt bar och bartender som blandar drinkar. En välfylld picknickkorg står i stället framdukad på det öppna trädäcket framför dig. Och plötsligt är du helt ensam kvar ljuvligt med den största variationen av vilda djur i hela Afrika. En bättre fond för sundowners finns nog inte.

Sky Bar, Argentina

På 13:e våningen på Hotel Pulitzer huserar Sky Bar, ett välkommet inslag i Buenos Aires förvånansvärt begränsade hotellbarsutbud. Populärast är torsdagarnas ”High on the roof”-fester men personligen föredrar jag dock de lite lugnare söndagskvällarna. Innan du går så se till att beställa minst en Caipirinha i solnedgången.

The Ides Bar, New York

The Ides Bar på Wythe Hotel är tveklöst den hippaste takterrassen i hajpade Williamsburg. Här trängs man med modeeliten, it-gäng, musiker och skådespelare. Dessutom har The Ides den mäktigaste utsikten över Manhattan. Ett annat måste är att besöka nyöppnade 1 Hotel Brooklyn Bridge och deras 10th Floor Lounge. För dig som hellre håller dig på Manhattan så är Sip and Savor at The Bar på lyxiga Baccarat Hotel mitt hetaste tips. Trendigare blir det inte!

 

För fler tips! Följ mig på instagram @ lovisa_degeer 

Foto: Aman , Hotel du Cap, Wythe Hotel, Fasano, Hotel Pulitzer, Ayana, QT Museum

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.