5 häftiga hotell i Sverige som jag vill checka in på just nu

Vad sägs om att checka in i ett UFO, en gigantisk glaskub, en konstpark eller i en gruva? Du behöver inte resa långt för att bo på några av världens häftigaste hotell. Här listar jag 5 tuffa hotell i Sverige som jag vill checka in på genast.

Svartsö Logi – ett annorlunda boende i skärgården

Drygt en och en halv timmes båtfärd från Nybrokajen ligger den idylliska skärgårdsön Svartsö. Här hittar man Svartsö Logi, det perfekta boendet för den bekväma storstadsbohemen som gärna vill tillbringa en natt eller två i naturen, men inte sova på ett liggunderlag. Här bor man i något av de tre personligt inredda canvastälten som är utrustade med riktiga sängar, möbler och kaminer – och dessutom har egna solterrasser utanför tältduken. Man kan sova upp till fyra personer i varje tält. Dagarna tillbringas med dopp i Träsköfjärden, promenader på ön och på mysiga restaurangen Svartsö Krog. På Svartsö Logi bor du med helpension, en 4-rätters middag som avnjuts på Svartsö Krog och en välfylld frukostkorg som serveras direkt vid tältet ingår alltid övernattningen. Här talar vi om en annorlunda övernattningsupplevelse som får varenda uppstressad själ att slappna av.

Treehotel – checka in bland trädtopparna

Högt uppe bland träden i den norrländska skogen i Harads hittar du Treehotel – ett unikt hotell som erbjuder rum uppe bland trädtopparna. Treehotel är ett exklusivt samarbete mellan några av Skandinaviens främsta arkitekter och designers vilket tydligt märks på de coola och lekfulla rummen. Vad sägs om att checka in i ett UFO, en gigantisk glaskub, eller ett skatbo? Alla rum är omgivna av vacker natur och har en makalös utsikt över Luleälven. Treehotel strävar efter att vara ett naturnära boende. Här kan du utforska vildmarken, cykla, hajka, rida, forsränna, bada bastu eller bara njuta av stillheten och den vackra omgivningen. De lyxiga trädhotellen är populärare än någonsin och jag förstår verkligen varför – Treehotel är en unik boendeupplevelse och ett hotell där du kan finna lugnet och glömma allt vad stress heter.

Wanås – naturnära hotell för konstälskare

Wanås Restaurant Hotel står på tunga fundament: området har en historia som går tillbaka till medeltiden och byggnaderna restes under mitten av 1700-talet. Med elva rum – samtliga individuellt inredda där nordisk design möter dammiga vindsfynd – är hotellet lika modernt som klassiskt. Granne med Wanås Slott och en ekologisk bondgård speglar närmiljön hotellupplevelsen: i restaurangen serveras vad som odlas, skördas, jagas och göds i området. Pancettan kommer från grannens grisar, svampen från skogen och mjölken från gården. För den konstintresserade angränsar hotellet Wanås skulpturpark. Här har konstnärer som Marina Abramovic, Jenny Holzer och Yoko Ono permanenta verk. En samling skulpturer som – placerade bland skogsgläntor och näckrosdammar – är lika integrerade i naturen som hotellet.

Arlanda – lyxigt designboende på startbanan

Det gamla kontrolltornet på Arlanda flygplats har stått övergivet i drygt 15 år. Nu öppnar det igen – men inte för att kontrollera lufttrafiken utan som ett lyxigt designboende. Den 35 kvadratmeter stora lägenheten är inredd i skandinavisk stil med produkter från bland annat Designtorget, Design House Stockholm och Svenskt Tenn. Svenska kreatören och konstnären Cilla Ramnek ligger bakom designen. Den unika lägenheten har eget kök och panoramavy över start- och landningsbanor på flygplatsen. Perfekt – om du precis som jag – vill ha nära till gaten.

Sala Silvergruva – världens djupaste hotellsvit

Vad sägs om en övernattning i världens djupaste hotellsvit? Om du checkar in i Gruvsviten i Sala Silvergruva får du uppleva precis det. Här bor du i ett rum 155 meter under jord omgiven av stora bergsrum och vattenfyllda schakt. För att ta dig ner till rummet behöver du hjälp av en guide – samma sak på vägen upp. All kommunikation sker via en kommunikationsradio då mobiltelefoner inte fungerar i Gruvsviten. Detta är utan tvekan ett av världens häftigaste hotellrum. Men! Det är inget för den klaustrofobiska…

För fler resetips följ mig på instagram @ lovisa_degeer

Foto: Treehotel, Sala Silvergruva,Wanås Restaurant Hotel,Svartsö Logi, Joakim Johansson

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.