Maldivernas mäktigaste upplevelser!

img_0526

 

Milslånga stränder, turkost vatten och oslagbar snorkling. Letar du efter den perfekta destinationen för total avkoppling? Då har du hittat hem. Maldiverna tar nämligen barfotalyxen till en helt ny nivå. För en modern Robinson Kruse-upplevelse checkar jag in på Cocoa Island by Como, Maldivernas mest romantiska och autentiska resort. En kort simtur därifrån, på Olhuveli, ligger Six Senses Laamu. Ett ekovänligt hotell som bland annat erbjuder snorkling med delfiner, vindsurfing och dykning med egen marinbiolog. När det är dags att åka vidare mot nästa atoll styr jag båten mot Como Maalifushi. Väl framme unnar jag mig ett gäng med behandlingar på hotellets prisbelönta Como Shambhala Spa. I sann James Bond-anda hoppar jag in i ett väntande sjöplan med siktet inställt på One and Only Reethi Rah. En resort för dig som vill kombinera total avkoppling med aktivitet. Det här stället har nämligen allt och lite till. Rummen, servicen och maten håller absolut toppklass. Avslutningsvis spanar jag in årets största snackis i regionen, nykomlingen Soneva Jani. Ett eko-paradis som ligger i den mest turkosa lagun jag någonsin sett. Jag tillbringar dagen på hotel- lets nya båt, Soneva in Aqua, innan jag återvänder till ön för middag och utomhusbio. Väl tillbaka i min egen villa somnar jag i ren eurofori. Men först öppnar jag upp taket så jag kan somna under stjärnhimlen. Drömmen om paradiset finns faktiskt på riktigt.

 

aerial_view

 

COCOA ISLAND BY COMO

 

Ön är liten och genuin och rummen har direkt tillträde till havet. Pluspoäng för den långa stranden som sträcker sig flera kilometer rakt ut i havet. Ett av Maldivernas mest romantiska hotell.

 

13412876_1030889380298089_7556580235936302527_n

 

SIX SENSES LAAMU

 

På Six Senses Laamu hänger man mest med delfiner och havssköldpaddor. Här blandas lyx med ekologisk långsiktighet

 

maalifushi_pool_2

 

COMO MAALIFUSHI

 

Maalifushi by Como ligger i den orörda atollen Thaa. Vad du än gör så missa inte nattsnorklingen med valhajarna.

 

soneva-jani-2br_water_villa_1-710x430

 

SONEVA JANI

 

Hur mycket uppskattar man inte att alla villor på Soneva Jani är utrustade med en egen vattenrutschbana rakt ned i havet? Genialiskt, precis som hotellets motto; No news, no shoes

 

12311064_10153571908161281_2372195615797807670_n

 

ONE & ONLY REETHI RAH 

 

Ett brett utbud av restauranger, aktiviteter och vattensporter kombinerat med oklanderlig service och en fantastisk kidsclub gör den här resorten till ”the one and only” om ni frågar mig. Ett extra plus för frukosten.

 

skarmavbild-2016-11-09-kl-21-53-46

 

I MITT BAGAGE

 

Just nu reser jag i en mörkblå jersey-kostym från Gants underlinje Diamond G. Necessären är fullproppad med produkter från franska Codage och allt är nedpackat i mitt nya mattsvarta handbagage från omtalade Raden. Snygg, trendig, vattentät och riktigt cool.

 

img_1423

Foto:COMO Hotels, Soneva Jani, Six Senses, One & Only ,Raden

Krönika publicerad i A Perfect Guide/SvD