10 perfekta destinationer för romantikern

Glad alla hjärtans dag! Här listar jag 10 perfekta destinationer för Alla hjärtans dag (och andra romantiska tillfällen …)

Mnemba Island: barfotalyx i paradiset

En kort båtresa från Zanzibar ligger öparadiset Mnemba Island Lodge. Här är det total avkoppling och en hel del snorkling som gäller. Mnemba Island Lodge är en del av en atoll: en ringformad ö med skyddande korallrev och omgivande vit korallsand. Lodgen har tio hus, kallade ”bandas”, som är vackert inredda och har svårslagen utsikt. Mnemba Island är känt för sin otroliga snorkling och dykning som du med fördel upplever i sällskap av hotellets dykinstruktör eller med ett gäng vilda delfiner. Snorkla, simma, paddla eller dyk. Men framförallt: njut och gör absolut ingenting alls. Tala om tropisk romantik.

 Jade Mountain Lodge: sov under bar himmel

Vulkanön Saint Lucia är en karibisk dröm. Här checkar jag in på Jade Mountain Lodge – ett hotell som har allt: otrolig arkitektur, panoramautsikt över Karibien och boende som du sent kommer att glömma. Rummen har öppen planlösning med endast tre väggar så gränsen mellan inomhus och utomhus suddas ut. Dessutom kan du njuta av din egen infinitypool med utsikt över öns vulkaniska klippformationer. Hotellets högsta punkt, The Terrace Bar, är även dess bästa. Här njuter du av en romdrink i solnedgången till tonerna av livejazz. Glöm inte att packa öronproppar om du är ljudkänslig – du sover trots allt under bar himmel. Innan du lämnar Saint Lucia får du inte missa Sulphur Springs, världens enda ”drive in”-vulkaner.

 Nihiwatu: rid barbacka på stranden

Från början byggdes Nihiwatu som en enkel surflodge med visionen att bevara den unika kulturen på ön Sumba, strax öster om Bali. Sumba erbjuder surfing, fiske och äventyr i världsklass. Nihiwatu håller hög standard, men har skalat bort all form av krystad lyx. Skor förekommer knappt och shorts är att föredra. Missa inte hotellets smakrika papaya-soppa eller att rida barbacka på stranden.

Ett hem: Stockholms enda världsklasshotell

Man behöver inte resa jorden runt för att få uppleva romantik. Personligen tycker jag att det finns få hotell i världen som håller lika hög klass som Ett Hem i Stockholm. Att checka in på Jeanette Mix skapelse känns verkligen som att komma hem – bortsett från att jag inte bor i ett eget townhouse i Lärkstaden. Varenda liten designdetalj – skapad av inredningsarkitekten Ilse Crawford – får mig att tappa andan. Om du inte äter middag i orangeriet så kan jag varmt rekommendera den nyöppnade kvarterskrogen Paraden en bit därifrån.

 Hotel Esencia: traditionellt och modernt

Gillar du Hôtel du Cap-Eden-Roc, Il Pellicano eller Le Sirenuse? Då ska du spana in Hotel Esencia i hippa Tulum. En plats där tradition möter en modern hälsolivsstil.
Hotellets 29 rum påminner snarare om sviter, designen andas haute couture och de vackra detaljerna är många. Dessutom är det ett himmelrike för dig som är konstroad. På Esencia kan du njuta av verk signerade bland andra Picasso, Stair Garcia och Dina Drews. Bäst av allt? Alla rum är försedda med det lokala guldet: Casa Dragones tequila. Arriba! Innan du lämnar Tulum rekommenderar jag ett besök på den hyllade restaurangen Hartwood. Men se till att boka bord i tid. 

 Madagaskar: ett orört paradis

Madagaskar är ett orört paradis med fantastisk natur, djurliv och skärgård. Ön har snabbt seglat upp som en av världens mest spännande och unika destinationer. Personligen räknar jag dagarna till att Miavana på ön Nosy Ankao ska öppna. Hotellet spås bli en av 2017 största snackisar.

Ristorante Aroma: matromantik i den eviga staden

Högst upp i ett 1600-talspalats – som i dag förvandlats lyxhotellet Palazzo Manfredi – ligger den sällsynt romantiska restaurangen Aroma. Kökschefen Giuseppe di Iorio skapar här Michelinbelönad italiensk kokkonst, fiffigt varierad efter årstiderna, och gästerna har en mäktig vy över den eviga staden.

Nautika Restaurant: kärlek i Dubrovnik

Goldie Hawn och Kurt Russell. Kung Harald och Sonja av Norge. Det är bara två av många kärlekspar som valt att förlägga en romantisk dejt på Nautika, den kroatiska toppkrogen som har en nästan larvigt romantiskt atmosfär, där den ligger och vilar strax ovanför Adriatiska havet.

Mathias Dahlgrens Matbaren: för att vägen till hjärtat går genom magen

En av Stockholms absolut bästa restauranger. Och att dela den kulinariska upplevelsen med någon man älskar, är äkta romantik om du frågar mig. Är du mer sugen på vegovägen, har samme Dahlgren nyligen öppnat den vegetariska restaurangen Rutabaga i lokalen intill.

Dear Irving: Gatsby-romantik för nostalgiker

Att kliva in på Dear Irving – New York-baren som vid flera tillfällen utnämnts till världens mest romantiska – är att resa bakåt i tiden. Svarta klubbfåtöljer, guldornamenterade väggar och cocktailservitriser i maxiklänningar. Och, förstås, sensationellt goda drinkar. Jag har svårt att tänka mig något mer romantiskt än en stulen timme i denna Gatsby-liknande värld.

Foto: Hotel Esencia, Ett hem, Dear Irving, Aroma,Miravana, jade Mountain, Mnemba Island

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.