10 nyöppnade paradishotell att drömma om

Slut ögonen, förträng att det är januari och visualisera istället dig själv på någon av dessa 10 nyöppnade paradis-resorts. 

Cempedak – Avslappnad Robinsonlyx

Letar du efter en destination för total avkoppling? Bara två och en halv timme från Singapore, i Sydkinesiska havet, ligger Cempedak, en privat ö som erbjuder riktig Robinson Kruse-lyx. Här bor man i bambuvillor som smälter in sömlöst i naturen. Samtliga villor är utrustade med egen pool för att skapa en så privat och stillsam hotellupplevelse som möjligt. Cempedak – som ägs av den australiske hotellentreprenören Andrew Dixon – välkomnar dessutom enbart vuxna till ön.

Soneva Jani – ekoparadis med vattenrutchbanor

Maldivernas största snackis i år är nykomlingen Soneva Jani – ett eko-paradis som ligger i den mest turkosa lagun jag sett. Här ägnar jag dagarna åt snorkling och välgörande spabehandlingar och på kvällen njuter jag av klassiker på deras häftiga utomhusbio Cinema Paradiso. Två andra saker jag älskar med Soneva Jani är att villorna utrustats med egna vattenrutschbanor och att man kan öppna upp hustaken och somna under bar himmel. Briljant, precis som hotellets motto ”No news, no shoes”.

Little Dix Bay – Karibisk legendar

Efter en omfattande renovering är det dags för Rosewood Hotels att slå upp portarna till sin ikoniska resort Little Dix Bay, ofta kallat Karibiens bästa hotell. Ny design, nya rum och upphottade restauranger (deras Beach Grill är makalöst bra) är några av nyheterna. Little Dix Bay grundades av Laurence Rockefeller, som var ytterst noga att bygga sitt hotell i total samklang med naturen. Little Dix Bay har ett gäng roliga aktiviteter och ett läge som får vem som helst att tappa andan.

Six Senses Zil Pasyon – Sinnesro på Seychellerna

På den lilla ön Félicité i Seychellerna ligger nybyggda Six Senses Zil Payson. En vacker och stilren resort som smälter in bland vita sandstränder och turkost vatten. Rastlös själar behöver oroa sig – Six Senses Zil Payson erbjuder ett gäng med roliga aktiviteter; snorkla, paddla kajak, dyk, fiska eller njut av film under bar himmel. Six Senses är kända för sitt spa och Zil Pasyon vill inte vara sämre. Utöver klassiska behandlingar finns även saltvattenspool och ett hammam. Godaste drinkarna serveras på Koko Bar.

Six Senses Bhutan – En resa, fem hotell

Nya Six Senses Bhutan erbjuder en upplevelse utöver det vanliga! Fem resorts på fem olika platser runt om i Bhutan och alla i Six Senses regi. Från Thimphu och Punakha till Gangtey, Bumthang och Paro.

Four Seasons at The Surf Club – Ikoniskt Miamihotell

Strax intill lyxshoppingmeckat Bal Harbour och Miami Beach ligger ikoniska The Surf Club. Ett riktigt smultronställe som huserat alla från Sinatra till Churchill. Snart öppnar The Surf Club i ny regi av Four Seasons. Samtliga 77 rum har snygg inredning och de allra flesta en häpnadsväckande utsikt över Atlanten. Högst utslag på livskvalitetbarometern får jag i en av deras cabanas med signaturcocktailen Surf Club Mangareva i handen.

 Le Barthélemy – Årets St Barths-nyhet

Saint-Barthélemy – ofta kallat St Barths – är en fransk dröm med ett svenskt förflutet dit alla världens jetsetters vallfärdar under vintermånaderna. Nytt för i år är Le Barthélemy, ett lyxhotell kittat med produkter från såväl Hermès som La Mer. Personligen tycker jag läget och den Michelin-belönade kocken Guy Martins hälsosamma meny är pricker över i:et. Mig hittar ni vid poolen, sippandes på en färskpressad juice från restaurangen Le Turquoise.

Amanera – Naturskön Aman-dröm

Nyöppnade Amanera på Dominikanska Republiken ligger på en klippa, omgivet av vatten, berg och djungel, och med utsikt över stranden Playa Grande. Villorna är generöst tilltagna och vissa utrustade med egen pool.  Aman Hotel & Resorts är berömda för att skapa hotell med det lilla extra, och många gäster återvänder gång på gång på gång. Kanske kommer du, precis som jag, bli en Aman-junkie.

Rosewood Phuket – Lyxresort i smaragdbukten

Äntligen öppnar Rosewood Hotels & Resorts sitt första hotell i Asien. Premiären sker i Emerald Bay i Phuket. Rosewood Phuket erbjuder ett brett utbud av restauranger, aktiviteter och vattensporter kombinerat med oklanderlig service och ett spa du sent kommer att glömma.

Nayara Tented Resort – Som att bo ett inredningsmagasin

Till våren öppnar Nayara Hotels sin tredje resort i Costa Rica. Den här gången går det i glampingens tecken i Arenal Volcano National Park. Nayara Tented Resorts har 24 coolt inredda tält, nästan som att bo i ett inredningsmagasin. Samtliga tält har egen pool. Personligen älskar jag hotellets ”swim-up bar” och innan du checkar ut rekommenderar jag en lerbehandling från en av Costa Ricas många vulkaner.

Foto:Cempedak, Soneva Jani, Little Dix Bay, Six Senses, Four Seasons, Le Barthelemey, Amanera, Nayara, Rosewood 

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.

Signa upp dig på
World Citizens veckobrev

Så får du de bästa tipsen och de roligaste resenyheterna från hela världen.

Denna information kommer aldrig att delas för tredje del.